Χωρίς Σουάρεζ η Ουρουγουάη

Μονόδρομο αποτελεί για την Ουρουγουάη η νίκη κόντρα στη Κόστα Ρίκα. Και αυτό διότι βρίσκεται σε όμιλο με Αγγλία και Ιταλία και κάθε λάθος θα είναι μοιραίο όσο αν αφορά τη πρόκριση.
Δεν φαίνεται καμία διάθεση υποτίμησης από πλευράς «σελέστε», με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Οσκαρ Ταμπάρες να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, τεχνική ομάδα, με κάποιους πολύ γρήγορους παίκτες. Ενα ματς που μπορεί να αποβεί καθοριστικό για τη συνέχεια. Θα είναι σημαντικό να πάρουμε τους βαθμούς, θα δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα αν δεν τα καταφέρουμε».
Ο Σουάρες προπονείται πλέον με μπάλα, τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση στο μηνίσκο, όμως το ματς με την Κόστα Ρίκα έρχεται πολύ νωρίς γι’ αυτόν και τη θέση του, δίπλα στον Καβάνι, παίρνει ο Φορλάν. Ο τελευταίος έχασε μια προπόνηση λόγω στομαχικών διαταραχών, ενώ και ο αρχηγός Λουγκάνο προφυλάχθηκε σε μια προπόνηση, με ενοχλήσεις στο γόνατο, αμφότεροι όμως δίνουν κανονικά το παρών.
Ενα δίλημμα υπήρχε σχετικά με το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, απ’ ό,τι φάνηκε στις δύο προπονήσεις της Τετάρτης θα προτιμηθεί ο επιθετικός Στουάνι αντί του μέσου Ραμίρες, κατά τα άλλα η ενδεκάδα θα είναι η ιδανική για τον Ταμπάρες, σε κλασική διάταξη 4-4-2. 
Στη συνέντευξη Τύπου ο Ταμπάρες ανακοίνωσε την ενδεκάδα, λέγοντας: «Ακόμα μένει μία ημέρα, που για μένα είναι πολύς χρόνος, διότι μπορεί να συμβεί το ο,τιδήποτε, αλλά αν δεν συμβεί τίποτα παράξενο, η ομάδα θα παίξει ως εξής: Μουσλέρα – Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοδίν, Κάσερες – Στουάνι, Αρέβαλο Ρίος, Γκαργκάνο, Ροντρίγκες – Φορλάν, Καβάνι».
Πιθανή ενδεκάδα: Μουσλέρα – Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοδίν, Κάσερες – Στουάνι, Αρέβαλο Ρίος, Γκαργκάνο, Ροντρίγκες – Φορλάν, Καβάνι.

Σχετικά άρθρα