Με αλλαγές η Ιταλία απέναντι στην Αγγλία

Στο παιχνίδι της ημέρας, στον πιο δύσκολο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ιταλία κοντράρεται με τα πιτσιρίκια των Άγγλων.

Το παιχνίδι θα γίνει κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, με υψηλή θερμοκρασία και αποπνικτική υγρασία. Η Ιταλοί στην φάση της προετοιμασίας είχε δύο ισοπαλίες με 0-0 και 1-1 με Ιρλανδία και Λουξεμβούργο αντίστοιχα ενώ στο φιλικό με τη Φλουμινένσε πήραν τη νίκη με 5-3.

 «Έχω θετικό προαίσθημα, δουλέψαμε πολύ καλά για να εμφανιστούμε έτοιμοι στην πρεμιέρα, όχι μόνο από άποψης φυσικής κατάστασης αλλά και ψυχολογίας. Η ιστορία διδάσκει ότι τα πρώτα παιχνίδια στο Μουντιάλ δεν είναι καθοριστικά, ας πάρουμε για παράδειγμα την Ισπανία που έχασε την πρεμιέρα με την Ελβετία στο τελευταίο Μουντιάλ και τελικά το κατέκτησε. Σίγουρα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, όχι μόνο για τους τρεις βαθμούς, αλλά μια νίκη στην πρεμιέρα σου δίνει μια απίστευτη δύναμη για τη συνέχεια», δήλωσε ο Τσέζαρε Πραντέλι ενώ για την ομάδα της Αγγλίας τόνισε: «Η Αγγλία διαθέτει πολύ επικίνδυνους παίκτες, ειδικά στο ένας εναντίον ενός είναι πολύ καλοί. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους που θα μας δώσουν και κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί. Είναι δύο πολύ καλές ομάδες, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στα 90 λεπτά».

Νοκ άουτ έχει τεθεί ο Ντε Σίλιο έτσι ο Κιελίνι αναμένεται να τοποθετηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας παραχωρώντας τη θέση του στόπερ στον Παλέτα. Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον Πραντέλι είναι η παρουσία του  Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια αφού στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, ο έμπειρος πορτιέρο γύρισε τον αστράγαλο του και ίσως να μην είναι έτοιμος. Αν τελικά δεν παίξει, θέση στο τέρμα των Ιταλών έχει ο Σίριγκου, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό

Νταρμιάν, Παλέτα, Μπαρτσάλι και Κιελίνι δείχνουν να έχουν πάρει θέση στην αμυντική γραμμή των Ιταλών. Μπροστά τους ο Ντε Ρόσι, με Καντρέβα, Βεράτι, Πίρλο και Μαρκίζιο στη μεσαία γραμμή. Καντρέβα και Μαρκίζιο θα έχουν επιφορτιστεί με το κόψιμο της ανάπτυξης της Αγγλίας από τα άκρα. Μοναδικός προωθημένος ο Μπαλοτέλι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Μπουφόν (Σίριγκου) – Νταρμιάν, Παλέτα, Μπαρτσάλι, Κιελίνι – Ντε Ρόσι – Καντρέβα, Βεράτι, Πίρλο, Μαρκίζιο – Μπαλοτέλι.

 

Σχετικά άρθρα