Με απουσίες η Κόστα Ρίκα

Για την  ομάδα της Κόστα Ρίκα από την άλλη, συμμετέχει για τέταρτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο πάνε 24 χρόνια από τότε που έκανε μία καλή πορεία σε Μουντιάλ . Το 2002 με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα δεν προκρίθηκε στους «16», ενώ το 2006 με 3 ήττες έμεινε εκτός συνέχειας διοργάνωσης στην χειρότερη παρουσία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στον προκριματικό γύρο τερμάτισε δεύτερη έχοντας την καλύτερη άμυνα, αλλά έχει πέσει στον πιο αμφίρροπο όμιλο του Μουντίαλ, μαζί με 3 Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες (Αγγλία, Ουρουγουάη και Ιταλία).

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας της Κόστα Ρίκας, επικρατεί αισιοδοξία, ότι θα αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου, με τους παίκτες τις να δείχνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για μία πορεία ανάλογη εκείνης του 1990. Στα φιλικά τα οποία έδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έδειξε ανέτοιμη, εμφάνισε χτυπητές αδυναμίες τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Από τους βασικούς παίκτες εκτός έχουν τεθεί ο Σαμπορίο (πρώτος σκόρερ στον προκριματικό γύρο), ένας εκ των βασικών μπακ της ομάδας, Οβιέδο, ενώ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τραυματίστηκε ο αναπληρωματικός μπακ, Μόρα. Η Κόστα Ρίκα παίζει με προσοχή στην άμυνα της και επιδιώκει το γκολ στις αντεπιθέσεις.

«Σέβομαι την Ουρουγουάη, τον Ταμπάρες τον γνωρίζω εδώ και καιρό και ξέρω πως η ομάδα του θα έχει πολλή τακτική. Η μάχη θα είναι σώμα με σώμα. Αναγνωρίζουμε τη μεγαλύτερη εμπειρία των αντιπάλων, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να τα δώσουμε όλα. Το 1998 κανείς δεν πίστευε την Κροατία, το 2002 οι Κορεάτες εξέπληξαν πολλούς. Πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι σε άμυνα και επίθεση, θα έχουμε το γκολ, αφού παίζουμε με γρήγορους παίκτες. Θα υπάρξει και ποδόσφαιρο και επιθετικότητα και ικανότητα. Δεν θα χάσουμε ούτε δευτερόλεπτο για να κυνηγήσουμε τους τρεις βαθμούς», είπε ο Κολομβιάνος τεχνικός που για πρώτη φορά θα κοουτσάρει σε τελική φάση. Μουντιάλ.

Ο Κουμπέρο αναμένεται να πάρει τη μία θέση στα χαφ από τον Τεχέδα ενώ όσον αφορά τα στόπερ, πόντους έχει κερδίσει ο Ντουάρτε. Στη μεσαία γραμμή Μπολάνιος και Ουρένια έχουν θέση αρχική ενδεκάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Νάβας – Γκαμπόα, Ντουάρτε (Μίλερ), Γκονσάλες, Ουμάνια, Ντίας – Μπόρχες, Κουμπέρο (ή Τεχέδα) – Ρουίς, Κάμπελ, Μπολάνιος (ή Ουρένια).

 

Σχετικά άρθρα