Πλήρης και χωρίς εκπλήξεις ο Ισημερινός

Ο Ισημερινός αντιμετωπίζει, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ελβετία στην τρίτη συμμετοχή της χώρας σε τελική φάση Μουντιάλ, μετά το 2002 και το 2006.
Στα φιλικά που έδωσε η ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, άφησε καλές εντυπώσεις παρά το γεγονός ότι δεν πήρε καμία νίκη. Ωστόσο το 1-1 με την Ολλανδία και το 2-2 με την Αγγλία δεν πέρασε απαρατήρητο. Ως στόχος έχει οριστεί η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης και από εκεί και πέρα ότι βγει.
Ο 57χρονος τεχνικός του Ισημερινού, Ρεϊνάλδο Ρουέδα, δήλωσε:  «Είμαστε μία παρέα φίλων που θα τα δώσει όλα για τη φανέλα. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Θέλουμε να δείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι είναι η καλύτερη γενιά ποδοσφαιριστών που είχε ποτέ η χώρα».
Οι δύο βασικοί χαφ της ομάδας, Σεγούντο Καστίγιο και Κρίστιαν Νομπόα, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Καστίγιο αντικαταστάθηκε αφού δεν θα προλάβαινε το Παγκόσμιο Κύπελλο και την θέση του πήρε ο Μίντα. Στη βασική ενδεκάδα όμως θέση φαίνεται να έχει  ο Γκρουέσο. Ο Νομπόα, από το Σαββάτο, είναι 100% έτοιμος  και στη διάθεση το προπονητή του, ενώ και ο Μοντέρο, που παίζει στη θέση του εξτρέμ, ξεπέρασε γρήγορα το πρόβλημα που αντιμετώπιζε κατά την προετοιμασία της ομάδας.
Τέλος, ερωτηματικό αποτελεί ποιος εκ των Μπανγκέρα και Ντομινγκες θα καθήσει κάτω από τα δοκάρια του Ισημερινού, με τον Μπανγκέρα να έχει δεχθεί κριτική όσον αφορά τις μέτριες εμφανίσεις του στα φιλικά.
 ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ : Μπανγκέρα – Παρέδες, Γκουάγκουα, Εράσο, Β. Αγιοβί – Αντ. Βαλένσια, Νομπόα, Γκρουέσο, Μοντέρο – Ενερ Βαλένσια, Καϊσέδο

Σχετικά άρθρα