Σε Τζέκο και Πιάνιτς ποντάρει η Βοσνία

Επανάληψη του πρώτου αγώνα της ιστορίας της σε μεγάλη διοργάνωση είναι ο αποψινός (15/06) αγώνας της Βοσνίας με την Αργεντινή. Ως στόχος για σήμερα έχει τεθεί για τους Βαλκάνιους να μπορέσουν να μην δεχτούν γκολ νωρίς και από εκεί και πέρα ότι μπορέσουν να κλέψουν από τους «Μπιάνκο Σελέστε».

Στους αγώνες με την Ακτή Ελεφαντοστού και το Μεξικό η Βοσνία πήρε τη νίκη με 2-1 και 1-0 αντίστοιχα. Ο Σούσιτς παρέταξε την ομάδα με σαφής αμυντικούς προσανατολισμούς αφού εκτός βασικής ενδεκάδας έμεινε ο Ιμπίσεβιτς, που ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδα στον προκριματικό γύρο, αφήνοντας μόνο επιθετικό τον Τζέκο. Εκτός είχε μείναι και ο Μεντούνιανιν τη θέση του οποίου πήρε ο πιο ικανός στο αμυντικό παιχνίδι Μπέσιτς. Ο Πιάνιτς αναμένεται να είναι ο δημιουργός της ομάδας.

Πονοκέφαλο αποτελεί για τον Σούσιτς η χρησιμοποίηση ενός εκ των Σούνιτς και Κολάσινατς για το κεντρικό αμυντικό δίδιμο, δίπλα στον Σπάχιτς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βοσνίας δήλωσε: «Οι νίκες στα φιλικά έδωσαν στην ομάδα αυτοπεποίθηση, θεωρώ ότι και πνευματικά και σωματικά είναι έτοιμη για την έναρξη του τουρνουά».

Ενώ από την άλλη μεριά ο Σαλίχοβιτς υποστήριξε:  «Η δύναμή μας είναι η ομαδικότητα. Είμαστε μια οικογένεια και ζούμε μέσα από το μαχητικό πνεύμα».

Ο Σούσιτς έχει στη διάθεση του τον πρωταθλητή Αγγλίας Τζέκο, ο οποίος έκανε καλή χρονιά, ενώ ποντάρει πολλά και στις εμπνεύσεις του Πιάνιτς.

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και να παίξουμε αμυντικά, έστω και αν απέναντί μας είναι η Αργεντινή. Δεν είναι μόνο φαβορί για τον αγώνα, αλλά και για την κατάκτηση του Μουντιάλ, ωστόσο η φιλοσοφία μας θα παραμείνει ίδια. Ανήκω στο είδος των προπονητών που θέλει η ομάδα του να πετύχει ένα γκολ περισσότερο από τον αντίπαλο», δήλωσε ο Σούσιτς και συμπλήρωσε: «Οι παίκτες που έχουμε ειδικά οι ακραίοι αμυντικοί μας, μπορούν να υπηρετήσουν ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού και αυτό είναι το επιθετικό. Είμαστε πολύ καλύτεροι όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κόντρα στην Αργεντινή. Είμαι σίγουρος ότι θα πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση, φτάνοντας την αντίπαλο στα όρια της».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπέγκοβιτς – Μουίτζα, Σπάχιτς, Κολάσινατς (ή Σούνιτς), Σαλίχοβιτς – Μπέσιτς, Πιάνιτς – Χαΐροβιτς, Μισίμοβιτς, Λούλιτς – Τζέκο.

Σχετικά άρθρα