Τεστ ετοιμότητας για την Γαλλία

Με την πίκρα από το Παγκόσμιο κύπελλο της Νότιας Αφρικής έχει μείνει η Γαλλία. Τέσσερα χρόνια πριν οι εμφανίσεις της ήταν αποκρουστικές (καμία νίκη, ένας βαθμός, αποκλεισμός στη φάση των ομίλων) Ακόμη την κυνηγάει εκείνος εφιάλτης. Πρέπει όμως να βγει από το αδιέξοδο. Να ξορκίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Μία προσωρινή γιατρειά θα είναι να νικήσει απόψε την Ονδούρα, στο εναρκτήριο παιχνίδι τους για το μουντιάλ της Βραζιλίας.

 Άγνωστοι μεταξύ τους. Ούτε σε φιλικό παιχνίδι δεν έχουν συστηθεί.

 Από το απαίσιο αγωνιστικό πρόσωπό της (γενικά) στη Νότιο Αφρική η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Πήγε καλύτερα στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 (έφθασε στα προημιτελικά). Άλλαξε δύο ομοσπονδιακούς προπονητές, αρχικά ο Μπλαν τώρα ο Ντεσάν, προωθήθηκαν νέα αξιόλογα στελέχη στους «Πετεινούς» και γενικά πλέει ένα κλίμα αισιοδοξίας στην εθνική.

 

Όμως όλη αυτή την όμορφη ψυχολογία που είχε δημιουργηθεί πριν τον αποψινό αγώνα ήρθε να ταράξει ο αποκλεισμός του Φρανκ Ριμπερί από την 23άδα, αν και ήταν γνωστό πως αντιμετώπιζε ισχυρούς πόνους  στην πλάτη από τον περασμένο Μάιο. Επίσης αντικαταστάθηκε και ο μέσος της Λιόν Κλεμάν Γκρενιέ με πρόβλημα στο μηρό. Ωστόσο ο Ντεσάν ευελπιστεί πως η ομάδα του θα διακριθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας. Βέβαια εν μέρει έχει δίκιο αφού στην πρώτη φάση, τουλάχιστον, η κληρωτίδα του φέρθηκε ευνοϊκά και έστειλε στη Γαλλία , την Ελβετία, το Εκουαδόρ και την Ονδούρα. Κατάσταση αισιοδοξίας δηλαδή.

 Η απουσία του Νασρί από το κέντρο, πιθανότατα να δημιουργήσει νέα τριάδα, την οποίαν θα απαρτίζουν οι Πογκμπά, Ματουϊντί  και Καμπάιγ, όμως ο Ντεσάν δεν ανοίγει εύκολα τα χαρτιά του.

 Επίσης για το δεξιό άκρο της άμυνας ο Σανιά δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, έναντι του Ντεμπυσί που κτύπησε στο γόνατο αγωνιζόμενος στο φιλικό εναντίον της Τζαμάικα (8-0).

 

Άρεσε και ο Μπενζεμά ως αντί Ριμπερί στα αριστερά. Ίσως διατηρηθεί εκεί με τον Βαλμπουενά στο άλλο φτερό και τον Ζιρού στη μέση.

Αυτή η Γαλλία διαθέτει πολλές και καλές επιλογές. Αρκεί να παίξει μονιασμένα έστω και μία φορά.

 

Το ζητούμενο για την Ονδούρα είναι η πρώτη νίκη της στο τρίτο μουντιάλ της ιστορίας της. Βίοι παράλληλοι με τη Γαλλία στη Νότιο Αφρική. Αποκλεισμός στη φάση των ομίλων. Συγκομιδή μόλις ενός βαθμού.  Ο Κολομβιανός τεχνικός Λουίς Φερνάντο Σουάρες σίγουρα θα κάνει αλλαγές στον επιθετικό τομέα μετά την ισοπαλία  0-0 με την Αγγλία.

 Το τετράγωνο των Ισαγίρε, Φιγερόα, Παλάσιος κι Εσπινόσα θα αποτελέσουν τη σπονδυλική της στήλη.

 

Η Γαλλία προκρίθηκε με κατατακτήριους αγώνες εναντίον της Ουκρανίας (ήττα 2-0 εκτός και νίκη 3-0 εντός).

 Η Ονδούρα επωφελήθηκε από την αστάθεια του Μεξικού, τερμάτισε τρίτη με τέσσερις βαθμούς περισσότερους του και σφράγισε το εισιτήριό της. Πάρα πολύ κακή αμυντικά και με κτυπητές αδυναμίες επιθετικά.

  ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

 Η Γαλλία θα βασιστεί στο αγαπημένο 4-2-3-1 του Ντεσάν με τον Ζιρού (πιθανότατα) στην κορυφή και τον Καμπάιγ στήριγμα, αλλά με κίνηση από πολύ πίσω, γιατί ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός επιθυμεί την πλήρη κατοχή της μεσαίας γραμμής. Εναλλακτικά χρησιμοποιεί το 4-4-2 με τους Μπενζεμά και Ζιρού μπροστά. Ποικίλλουν οι ακραίοι κυνηγοί μετά την αντικατάσταση του Ριμπερί.

 

Η Ονδούρα γνωρίζει από σφικτές ζώνες 4-4-2 και 4-1-4-1. Οι Μπένγτσον και Κόστλι θα αναλάβουν το βαρύ επιθετικό φορτίο.

 

 ΓΗΠΕΔΟ: Εστάδιο Μπέιρα-Ρίο, Πόρτο Αλέγκρε

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάντρο Ρίσι (Βραζιλία)

 

 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 22:00 – ΝΕΡΙΤ – ΝΕΡΙΤ HD

Σχετικά άρθρα