Με buzzer-beater στον τελικό η Μπάρτσα! (vid)

Με καλάθι του Μαρσελίνιο Χουέρτας στην εκπνοή της αναμέτρησης, η Μπαρτσελόνα απέδρασε από την έδρα της Βαλένθια με 75-77, έκανε το 3-2 και προκρίθηκε στους ισπανικούς τελικούς, εκεί όπου την περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης!
Η Βαλένθια ήταν εκείνη που είχε το πάνω χέρι κατά την διάρκεια του πρώτου μισού του ματς και στο τέλος του ημιχρόνου είχε αποκτήσει προβάδισμα εννέα πόντων και το 43-34 απέναντι στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να βλέπει την πλάτη της Βαλένθια μέχρι το 28ο λεπτό, με την διαφορά όμως να έχει μειωθεί και στο 30ο λεπτό το σκορ ήταν ισόπαλο με 57-57. Στην τελευταία περίοδο, οι άμυνες πήγαν περίπατο και το ντέρμπι συνεχίστηκε. Η Μπαρτσελόνα στο 39ο λεπτό είχε πάρει προβάδισμα με 67-73, αλλά η Βαλένθια ροκάνισε την διαφορά και ισοφάρισε με τον Σάτο σε 75-75, για να ακολουθήσει το καλάθι στην εκπνοή του Χουέρτας για το 75-77 και έτσι να βρεθεί η Μπαρτσελόνα στους τελικούς!
Ο ήρωας της Μπαρτσελόνα, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας ήταν και ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του με 22 πόντους, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Άντε Τόμιτς που είχε 20 πόντους. Ο Κώστας Παπανικολάου σε 20:28 λεπτά συμμετοχής είχε τέσσερις πόντους, δύο ριμπάουντ και μία ασίστ. Από την Βαλένθια ξεχώρισαν οι Τζάστιν Ντόελμαν και Ρομέιν Σάτο με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα.
Η πρώτη μονομαχία των ισπανικών τελικών ανάμεσα στην Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα θα γίνει στις 19/06 με το πλεονέκτημα να το έχουν οι Μαδριλένοι. 

Σχετικά άρθρα