Έυκολο Μιλφέιγ στο ποτήρι !

16 Ιουνίου 2014

Ένα εύκολο και δροσιστικό γλυκό με ωραία παρουσίαση για τους αγαπημένους σας αλλά και για ειδικές περιστάσεις.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 κουτί έτοιμη κρέμα μιλφέιγ
  • 600 ml γάλα
  • 1 βανίλια
  • ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα)
  • λαδόκολλα
  • ποτήρια παγωτού



Πώς το κάνουμε:

  1. Τοποθετώ τα φύλλα της σφολιάτας πάνω στην λαδόκολλα που έχω βάλει σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
  2. Με ένα κουπάτ ή ένα ποτήρι νερού κόβω στρογγυλά κομμάτια σφολιάτας. Φροντίζω να είναι μικρότερα απ;o τα ποτήρια που έχω επιλέξει για το σερβίρισμα
  3. Τα κομματάκια της σφολιάτας που περισσεύουν δεν τα πετάω. Τα τοποθετώ και αυτά στο ταψί να ψηθούν, γιατί θα μου χρειαστούν στο σερβίρισμα.
  4. Όλα μαζί τα ψήνω, μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς.
  5. Όσο ψήνονται τα κομμάτια της σφολιάτας ετοιμάζω την κρέμα μου σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Εγώ προσθέτω και 1 βανίλια για πιο πολύ άρωμα και γεύση.
  6. Μόλις ετοιμάσω την κρέμα την βάζω στο ψυγείο για να σφίξει.
  7. Όταν ψηθούν τα κομμάτια τα αφήνω να κρυώσουν.
  8. Όταν κρυώσουν τα κομμάτια της σφολιάτας παίρνω τα ποτήρια που έχω επιλέξει για το σερβίρισμα και βάζω κάτω 3 κομμάτια σφολιάτας απ;o πάνω 3 με 4 κουταλιές κρέμας και από πάνω βάζω θρυματισμένα κομμάτια σφολιάτας και πασπαλίζω ζάχαρη άχνη. Καλή σας απόλαυση!



Λίγα μυστικά ακόμα

 

Εάν θέλω (και ανάλογα με την εποχή) βάζω από πάνω για στόλισμα κομμάτια φράουλας ή μπορώ να τα βάλω και μέσα στην κρέμα όταν την φτιάχνω.



Διαβάστε περισότερο: www.sintagespareas.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Τα νέα της ημέρας
13:47 Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ