Σπαγγέτι με γαρίδες και σκόρδο

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />½ κιλό γαρίδες<br />2/3 φλιτζάνι λάδι<br />2 σκελίδες σκόρδο<br />Ψιλοκομμένος μαϊντανός<br />αλάτι<br />πιπέρι<br />1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι<br />1 κουτί (500 γραμμάρια) ντομάτες<br />½ φλιτζάνι κρασί λευκό<br />½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.<br /><br />Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζετε σε σιγανή φωτιά τη σάλτσα ντομάτα, ώσπου να πήξει.<br />Σερβίρετε με τις γαρίδες  και τη σάλτσα ντομάτα σε βαθύ πιάτο.<br /><br />Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα μακαρόνια να βράζουν για άλλα 8 λεπτά. Σερβίρετε με τις γαρίδες.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα