«Ήταν κάποτε μια ασπρόμαυρη γραμμή…» (video)

16 Ιουνίου 2014

Στις 30/5 και στις 5/6/2014, τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, παρουσίασαν την θεατρική παράσταση με τίτλο: «Ήταν κάποτε μια ασπρόμαυρη γραμμή…», στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Μια ασπρόμαυρη γραμμή ξεκίνησε το ταξίδι της από τον ασπρόμαυρο καμβά, παίρνοντας στη συνέχεια χρώμα, σχήμα και μορφή μέσα από τα έργα γνωστών μεγάλων ζωγράφων, όπως του Γιάννη Μόραλη, του Pablo Picasso, του Wassily Kadinsky. Κατοικώντας στους μουσαμάδες των μεγάλων δημιουργών ανακάλυψε τον τόνο του χρώματος, την ένταση και την απόχρωση. Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι ήταν τα 200 περίπου νήπια και προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, τα οποία μεταμορφώθηκαν σε πινελιές και κατάφεραν να ζωντανέψουν στοιχεία από τους πίνακες του Van Gogh και του Chagall. Τα παιδιά αφού ανακάτεψαν στα καζάνια της δημιουργίας τις συνταγές των αποχρώσεων, βρήκαν λόγια, βήματα και μουσική, ζωντανεύονας την σχέση τους με την Τέχνη. Μέσα από ένα ευρηματικό σενάριο εμπνευσμένο  από την Θεατρολόγο κ. Φίλια Δενδρινού, τα παιδιά μπόρεσαν να ανακαλύψουν δημιουργικούς διαλόγους και να εκφραστούν θεατρικά. Ζωντάνεψαν χορευτικούς ρυθμούς και βήματα που συνδέονταν με την ιστορική στιγμή των εικαστικών δημιουργιών και απέδωσαν με λυρισμό και μουσικότητα τα τραγούδια της παράστασης, καταφέρνοντας να αναδείξουν την ζωντανή σχέση του παιδιού και της Μουσειακής Αγωγής.

Την επιμέλεια της παράστασης είχε η κ. Φίλια Δενδρινού, τις χορογραφίες δίδαξε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου και την μουσική επιμέλεια των τραγουδιών είχε η κ. Τατιάνα Ζωγράφου. 

Πηγή: www.pamesports.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...