Ξεσάλωσαν κάποιοι στα μικρόφωνα της ΝΕΡΙΤ

 

   Την ώρα κατά την οποία οι περισσότεροι στη ΝΕΡΙΤ κοπιάζουν για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα στην διαχείριση του Μουντιάλ – και τα καταφέρνουν – ορισμένοι εκλεκτοί …ξεσαλώνουν μπροστά από τα μικρόφωνα.

   «Ανεβαίνει στο …overlap», ανέφερε ο ξενομανής εντεταλμένος της μετάδοσης. ΚΙ έστειλε με εγκεφαλικά τη μισή Ελλάδα! Ο ίδιος είχε δει «την άκρη της προβολής του ποδιού του», να κάνει φάουλ. Αχ, ρε …προβολή. Θα σου το βγάλουμε το αυτί… Και το άλλο δικό του είναι: «Βγήκε ο παίκτης με αναπηρικό καροτσάκι». Και μπήκαμε όλοι με αναπηρική σύνταξη!

   Η χρήση της ελληνικής γλώσσας απαιτεί γνώση. Αλλιώς; Νεύρα δεν έχει η γλώσσα αλλά νεύρα τσακίζει.

   Ένας άλλος πάλι, φαγώθηκε με τον τερματοφύλακα. Φοβερό τον ανέβαζε, φοβερό τον κατέβαζε. Τόσο πολύ, που στο τέλος νιώσαμε κι εμείς τον φόβο του. Αφήστε που αράδιαζε επί ώρα τα πεπραγμένα του εκτός Μουντιάλ. Λέτε, να είχε τα δικαιώματα του;

   Υπάρχουν εντεταλμένοι μεταδόσεων που δεν βγάζουν γλώσσα μέσα. Ανάσα δεν παίρνουν. Μέχρι και συμβουλές για κίνηση και ντρίπλα έδωσε  στον Εζίλ έδωσε ένας από τους …ασταμάτητους. Κρίμα που δεν τον άκουγε ο Γερμανός. Του αρέσουν  οι παρατηρήσεις, βλέπετε, του Μεσούτ. Διορθώνεται!

 

Σαφή βήματα βελτίωσης στις περιγραφές της ΝΕΡΙΤ

   Φυσικά, κι αναφερόμαστε πάλι, στην «αχίλλειο πτέρνα» της παραγωγής της Δημόσιας Τηλεόρασης για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Στις περιγραφές…

   Στον αγώνα Ελβετία – Εκουαδόρ ένας έμπειρος δημοσιογράφος (αν και δύσκολα απαλλάσσεται από το ραδιοφωνικό χούι του και καθώς περιγράφει μία φάση ενώ τελείως κι η εικόνα είναι αλλού!)  με έναν γνώστη του διεθνούς ποδοσφαίρου, προπονητή (Στάθης Σταθόπουλος) «ελάφρυναν» τον ήχο και «βάραιναν» το σχόλιο! Καλή προσπάθεια.

   Επιχείρησαν με άλλα λόγια, το αντίθετο από ότι επιχειρούν γενικά, στη ΝΕΡΙΤ. Α, κι έκοψαν την συνεχείς και κουραστικές αναφορές στον Περικλή Βασιλάκη. Για φάσεις τις οποίες ανέλυαν με …χειρουργική ακρίβεια οι κάμερες!

Καταγράφθηκαν λοιπόν, βήματα βελτίωσης στις περιγραφές. Υπάρχουν περιθώρια και για άλλα εάν κι εφ’ όσον συμμορφωθούν όσοι εντεταλμένοι γι’ αυτές οι οποίοι ιππεύουν… καλάμους!

   Και τούτο επειδή κατά τα άλλα κι υπό άκρως αντίξοες συνθήκες η ΝΕΡΙΤ (τηλεόραση αλλά και ραδιόφωνο) παράγει εξαιρετικό έργο.

 

Πόσο (μας) λείπει η ΕΡΑ Σπορ

      Χρόνια τώρα απολαμβάναμε το εκλεκτό αγαθό – ίσως και το μοναδικά ξεχωριστό για το φίλαθλο κοινό του τόπου μας – της Δημόσιας Ραδιοτηλέορασης, την ΕΡΑ Σπορ. Είναι «έγκλημα» της πολιτικής ηγεσίας του τόπου η έλλειψη της. Στερούν από τους φιλάθλους σε όλη τη Ελλάδα ενημέρωση και περιγραφές από όλον τον κόσμο.

   Η ΕΡΑ Σπορ είχε στελέχη τα οποία – κατά κανόνα – κοσμούν την δημοσιογραφία. Και τεχνικούς οι οποίο διακονούν το ραδιόφωνο εντυπωσιακά αξεπέραστα. Η σιγή της  ΕΡΑ Σπορ δεν τιμά την πολιτική ηγεσία του τόπου. Είναι προσβολή στο φίλαθλο κοινό του!

   Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής του, βλέπετε .

 

   Επιτυχής αξιοποίηση των γραφικών

   Καλή εντύπωση προκαλεί η ΝΕΡΙΤ (και) για την αξιοποίηση των γραφικών. Η ΦΙΦΑ παράγει εκπληκτικές εικόνες με animation. Και μάλιστα, απόλυτα κατανοητές κι από μέσης ποδοσφαιρικής αντίληψης τηλεθεατές.

   Εδώ ακριβώς είναι και τ0 μυστικά της επιτυχίας των γραφικών! Τα απολαμβάνουν όλοι. Τα κατανοούν όλοι. Και τα αποδέχονται όλοι.

   Η αξιοποίηση τους υψώνει ακόμη περισσότερο το επίπεδο διαχείρισης του Μουντιάλ από την ΝΕΡΙΤ.

   Καθώς δε, έγινε αντιληπτό  στην Αγία Παρασκευή πως ουκ εν τω πολλώ το ευ στα περιγραφές και είναι πλέον, «ζευγάρια» αφού ο τρίτος στους δυο δεν χωρούσε … Γίνονται – ξαναλέμε –  σαφή βήματα βελτίωσης.

 

  Ανοικτά είμαστε. Σας περιμένουμε…

   Οτιδήποτε καταγράφετε ή αλιεύετε στο πέλαγος της ΝΕΡΙΤ και των λοιπών ραδιοτηλεοπτικών…… Εδώ είμαστε. Να το συζητήσουμε. Και να το αναδείξουμε! Και τούτο επειδή τα αυτάκια και τα ματάκια μας δεν τα ταλαιπωρεί μόνον η ΝΕΡΙΤ.  Δεν υστερούν κι άλλα ραδιοτηλεοπτικά. Όλα κι όλα!

Σχετικά άρθρα