Υπάρχει και «ταβάνι»

Στον Ολυμπιακό δεν έκρυψαν ποτέ ότι το ιδανικό σενάριο θα ήταν να κλείσουν τη θέση του βασικού σέντερ φορ με την απόκτηση του Άλφρεντ Φινμπόγκασον από την Χέρενφεν και τη μία θέση του ακραίου επιθετικού με την παραμονή του Τζόελ Κάμπελ. 

Κι είναι αλήθεια ότι έχουν κάνει υπερβάσεις προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις, επιχειρώντας να τις ολοκληρώσουν αλλά γνωρίζοντας εξ΄αρχής ότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος τους.

Ο Φινμπόγκασον είναι μεν ο πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος, αλλά ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει την προσφορά του γύρω στα 6 εκ. ευρώ την ώρα που δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη ομάδα που να πλησιάζει έστω τα χρήματα που δίνουν οι ερυθρόλευκοι στην – σκληρή διαπραγματευτικά – Χέρενφεν. Κι ο Ολυμπιακός, παρότι δεν παίρνει τη θετική απάντηση, το σκέφτεται να ανεβεί λίγο ακόμα, δείγμα ότι πραγματικά θέλει να κάνει τα πάντα για να πάρει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. 

Για τον Κάμπελ ο Ολυμπιακός εξήγησε ότι έκανε συγκεκριμένες και μεγάλες προτάσεις στην Άρσεναλ, είτε για να έχει οψιόν αγοράς του Κοσταρικανού είτε για να τον αποκτήσει τώρα με μεταγραφή, ωστόσο συνάντησε διαρκώς την αρνητική στάση του Βενγκέρ που είναι φανερό ότι θέλει πια να δοκιμάσει τον ποδοσφαιριστή στο δικό του ρόστερ και να του δώσει την ευκαιρία. Κι ο ίδιος ο Κάμπελ είναι προφανές και λογικό να έχει στο μυαλό του την πρόκληση να καθιερωθεί στον λονδρέζικο σύλλογο και στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Γενικά πρόκειται για δύο περιπτώσεις για τις οποίες ο Ολυμπιακός το πάλεψε και το παλεύει πολύ, έχει κάνει ό,τι μπορεί για να τις φέρει σε αίσιο τέλος, άρα ακόμα κι αν οι δυσκολίες αποδειχτούν τελικά αξεπέραστες θα έχει ήσυχη τη συνείδησή του ότι προσπάθησε για παίκτες που πραγματικά ήθελε να έχει στο ρόστερ του. Κι έχει το χρόνο μπροστά του να πάει σε άλλες επιλογές, από μια προεργασία στόχων που έχει γίνει εδώ και πολλούς μήνες…

Σχετικά άρθρα