MUNDIAL BET: Τελικοί… με γκολ!

Γράφει ο «Εξάσφαιρος»

Μπήκαμε πλέον στην 2η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ και πλέον τα παιχνίδια για όλες τις ομάδες έχουν χαρακτήρα «τελικών». Είτε για να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, είτε για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους! Μην ξεχνάτε πως στα… διαστραυρώματα στους «16» παίζει ρόλο και η κατάταξη των ομάδων στους ομίλους (1-2). Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ισπανία, που θέλει όχι απλά νίκη, αλλά και γκολ για να καλύψει την διαφορά τερμάτων! Φαβορί και η Κροατία κόντρα στο Καμερούν, γκολ περιμένω ξανά και στον αγώνα της Ολλανδίας, κόντρα σε μια Αυστραλία που θέλει αποτέλεσμα…

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα την Τρίτη έχει και αγώνες για πρωταθλήματα, «τελικό» έχουν στην Ιταλία, καθώς Λατίνα και Τσεζένα δίνουν την δεύτερη μάχη τους για την άνοδο στο καμπιoνάτο!  

Ελκυστικές τιμές έχει ο ΟΠΑΠ και στα τρία παιχνίδια για το Μουντιάλ, ματς που παίζονται μονά αποδεκτά, θα δεχτούν και LIVE ποντάρισμα, έχουν πολλά ειδικά στοιχήματα. Μονά αποδεκτά παίζονται ακόμα τα ματς Γιάρο-Μιλικόσκι (κωδ. 101) και Λατίνα-Τσεζένα (κωδ. 108).

Στον αγώνα της Αυστραλίας με την Ολλανδία (κωδ. 317), όπως την Τρίτη σας έγραψα προσοχή στο «Χ» στο Βραζιλία-Μεξικό, έτσι και τώρα θα σας αναφέρω ότι τα «καγκουρώ» θα δώσουν… μάχη. Είναι, άλλωστε, αήττητα σε τρία φιλικά με τους «οράνιε». Φαβορί δίνεται η Ολλανδία με το «διπλό» μόλις στο 1,17, ενώ το «Χ» πληρώνει 5,75 και ο «άσος» (12,00)!    
Στο Ισπανία-Χιλή (κωδ. 318) προσοχή και εδώ στο «Χ»-η τυπικά φιλοξενούμενη θα τα δώσει όλα για να μην χάσει-, σημείο με απόδοση 4,35 (από 4,00). Ο «άσος» από 1,60… έπεσε στο 1,45 και το «διπλό» από 4,35 ανέβηκε στο 5,50!
Στο Καμερούν-Κροατία (κωδ. 319) το «διπλό» από 1,55…έπεσε στο 1,50, με το «Χ» στο 4,00 από 3,75 και τον «άσο» στο 5,25 από 5,00!  

Πάμε να δούμε τις επιλογές της στήλης για τα παιχνίδια της Τετάρτης, μέρα που έχει και ματς από πρωταθλήματα… Θα σας επαναλάβω πως η τελική επιλογή των σημείων για τα παρολί σας ανήκει σε εσάς. Αν «βλέπετε» ένα σημείο, να μην διστάζετε να το ποντάρετε…

Από ιστορική νίκη με επίδειξη δύναμης προέρχεται στον 2ο όμιλο η Ολλανδία, με το θριαμβευτικό 5-1 κόντρα στην Ισπανία. Οι «οράνιε» θέλουν-και μπορούν-νέα νίκη στο Πόρτο Αλέγκρε κόντρα στην Αυστραλία, ώστε να… αγκαλιάσουν την 1η θέση του γκρουπ!
Η Ολλανδία διαθέτει… γεμάτο ρόστερ μεσοεπιθετικά και θα κοιτάξει να κλείσει πρώτα τους χώρους στα «καγκουρώ». Θυμίζω πως ο Λουίς Φαν Γκάαλ, έχοντας και νέο «αίμα» στην ομάδα. δοκίμασε στα φιλικά 5-3-2, αφήνοντας το 4-3-3. Οι «οροάνιε» αμυντικά δεν έχει, πάντως, παίκτες κλάσης, αλλά απέναντι στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έδειξαν απίστευτη διάθεση. Η Ολλανδία μπορεί να προηγηθεί από το ημίχρονο…
Οι «οράνιε» στα προκριματικά ήταν 1οι στο 4ο όμιλο (ζώνη Ευρώπης) με απολογισμό 9-1-0 (τέρματα 34-5). Η Ολλανδία σε φιλικά, το Νοέμβριο έφερε 2-2 με την Κολομβία, έχασε 2-0 από την Γαλλία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Μουντιάλ ήρθε ισόπαλη εντός 1-1 με τον Ισημερινό, ακολούθησε η νίκη με 1-0 απέναντι στην Γκάνα και με 2-0 κόντρα στην Ουαλία.
Η Αυστραλία με την σειρά της, μετά την ήττα από την Χιλή με 3-1, θέλει αποτέλεσμα. Θα… παλέψει, όπως ξέρει να κάνει, αλλά έχει αδυναμίες, ειδικά στην άμυνά της. Με την Χιλή, την πρόδωσε και η άμυνά της. Η Αυστραλία παίζει είτε 4-3-3, είτε 4-2-3-1. Θυμίζω πως στα προκριματικά (ζώνη Ασίας) ήταν 2η στον 1ο όμιλο στην 4η (τελική) φάση με 3-4-1 (12-7). Σε πρόσφατα φιλικά (ματς προετοιμασίας  για το Μουντιάλ) έφερε 1-1 με την Ν. Αφρική, έχασε 1-0 από την Κροατία. Τον Μάρτιο είχε χάσει 4-3 από τον Ισημερινό, τον Νοέμβριο νίκησε 1-0 την Κόστα Ρίκα. Τον Οκτώβριο επικράτησε 3-0 στον Καναδά, αλλά είχαν προηγηθεί δυο «βαριές» ήττες με 6-0 από Γαλλία και Βραζιλία…
Πριν από το Μουντιάλ οι… αριθμοί δείχνουν ότι η Αυστραλία φέρνει παιχνίδια στα «2-3γκολ», αλλά λόγω… Ολλανδίας στον συγκεκριμένο αγώνα έχει τύχη και το «4-6γκολ»! Το «διπλό» είναι χαμηλό, λέτε να έρθει από ημίχρονο;
Από το 2006 σε τρία φιλικά η Αυστραλία δεν έχει χάσει, πάντως, από την Ολλανδία, με μία νίκη και δυο ισοπαλίες (1-1 το 2006, 2-1 το 2008 και 0-0 το 2009)!

Στο ίδιο γκρουπ, η Ισπανία είναι στα… σχοινιά και κόντρα στην Χιλή παίζει την ύπαρξή της στην διοργάνωση. Οι «φούριας» ρόχας» καλούνται να ξεπεράσουν την κούραση που έχουν πολλοί από τους παίκτες τους, να βρουν την σταθερά υψηλή ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο του «Μαρακανά», αφήνοντας πίσω τους και το «βαρύ» 5-1 από την Ολλανδία. Εκτός από τη νίκη, καλούνται να πετύχουν και πολλά γκολ. Με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να προαναγγέλλει, μάλιστα και αλλαγές στην ενδεκάδα της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας!  «Όπλο» της Ισπανίας η καλή κυκλοφορία. Στο πλην το γεγονός πως πολλοί παίκτες της έρχονται από… γεμάτη χρονιά.
Η Ισπανία είναι… γεμάτη από χαφ και είτε παίξει 4-1-4-1, είτε αγωνιστεί με 4-2-3-1 μπορεί να σκοράρει. Στα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά και στα φιλικά δεν ήταν, πάντως, ιδιαίτερα παραγωγική. Στη ζώνη της Ευρώπης βγήκε 1η στον 9ο όμιλο με 6-2-0 (τέρματα 14-3), αφήνοντας 2η την Γαλλία. Το Νοέμβριο έχασε σε φιλικό 1-0 στη Ν. Αφρική, τον Μάρτιο νίκησε 1-0 την Ιταλία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Μουντιάλ νίκησε 2-0 την Βολιβία και το Ελ Σαλβαδόρ.     
Η Χιλή, μετά τη νίκη της με 3-1 κόντρα στην Αυστραλία, έχει την ευκαιρία να… καθαρίσει, διαθέτει έκρηξη και ταχύτητα ως ομάδα, αμυντικά παρουσιάζει, πάντως, προβληματάκια, τα οποία φάνηκαν και στον αγώνα με τα «καγκουρώ». Αντιμετωπίζει, πάντως, πρόβλημα ΚΑΙ στα «στημένα».
Η Χιλή, πριν από το Μουντιάλ, στα δυο φιλικά προετοιμασίας που έδωσε, έπαιξε με 3-4-1-2, και κέρδισε 3-2 και 2-0 τις Αίγυπτο και Β. Ιρλανδία. Στις προπονήσεις ο Χόρχε Σαμπαόλι δοκίμασε και τετράδα στην άμυνα (4-3-1-2)…  Στα προκριματικά (Ν. Αμερική) ήταν 3η με 9-1-6 (29-25). Τουλάχιστον δυο γκολ έχουν τα παιχνίδι της. Θα κοιτάξει να σκοράρει, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητά της.
Από το 2008 οι δυο ομάδες έχουν παίξει μεταξύ τους 4 φορές. Το 2008 σε φιλικό νίκησε η Ισπανία 3-0. Το 2010 στο Μουντιάλ, οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν με 2-1. Στο 2011 και στο 2013 σε φιλικά η Ισπανία νίκησε 3-2, ενώ ακολούθησε ισοπαλία με 2-2.    

Μετά το 0-0 της Βραζιλίας με το Μεξικό, αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον 1ο όμιλο το παιχνίδι του Καμερούν με την Κροατία, το οποίο θα γίνει στο Μανάους. Με τους τυπικά φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα για την επιτυχία, με βάση την εικόνα των δυο ομάδων στην πρεμιέρα (αμφότερες έχασαν), αλλά και το κλίμα που επικρατεί στις δυο αντιπάλους. Στην Κροατία επιστρέφει, άλλωστε, ο Μάντζουκιτς (εξέτισε την ποινή του), ενώ το… παλεύει ο Μόντριτς, ενώ στα «αδάμαστα λιοντάρια» ο Ετό… πονάει, είναι εκτός, και πολλά γράφονται για το κλίμα στην ομάδα.
Το Καμερούν-εάν χάσει μένει εκτός-φαίνεται πως για ακόμα μια φορά αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα. Με το Μεξικό έχασε με 1-0, δέχτηκε και άλλα δυο γκολ, που κακώς δεν μέτρησαν, είχε προβλήματα στην άμυνά του. Για να ελπίζει θέλει αποτέλεσμα και όπως έδειξε στα τελευταία φιλικά του, είναι σε θέση να σκοράρει… Στην τελική «πρόβα» και με αλλαγές (δεν έπαιξε ο Ετό) στο Γιαουντέ νίκησε 1-0 την Μολδαβία. Τα «αδάμαστα λιοντάρια» από τον Μάιο και μετά νίκησαν στο Κουφστέιν της Αυστρίας τα Σκόπια και στη συνέχεια στο ίδιο γήπεδο έχασαν 2-1 από την Παραγουάη. Ακολούθησε το φιλικό στην Γερμανία, ματς που έληξε 2-2. Θυμίζω πως τον Μάρτιο σε φιλικό με την Πορτογαλία στη Λεϊρία το Καμερούν έχασε με 5-1, αλλά οι δυο ομάδες είχαν παίξει με πολλές αλλαγές.
Το Καμερούν στα προκριματικά του Μουντιάλ πήρε την 1η θέση (4-1-1, τέρματα 8-3) στον 9ο όμιλο του 2ου γύρου των προκριματικών στη ζώνη της Αφρικής και στη συνέχεια στην 3η και τελική φάση απέκλεισε στα μπαράζ την Τυνησία (0-0 εκτός, 4-1 εντός)!
Μιλάμε για ομάδα που είναι ικανή για… όλα. Διακρίνεται, γενικότερα, για την ανοργανωσιά της… Αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως έχουν… ξεχαστεί παίκτες στο ξενοδοχείο, πως έχουν χαθεί ποδοσφαιριστές, ενώ πριν από την άφιξη στην Βραζιλία υπήρχαν προβλήματα με τα πριμ και οι διεθνείς απειλούσαν να μην πετάξουν για τη χώρα της «σάμπας»! Όπως είπαμε, τα «αδάμαστα λιοντάρια» δεν διακρίνονται από σταθερότητα στα μετόπισθεν και δέχθηκαν γκολ από όλες τις καλές ομάδες που έπαιξε τελευταία…  
Η Κροατία πραγματοποίησε θετική εμφάνιση στην πρεμιέρα απέναντι στην Βραζιλία Βραζιλία στην πρεμιέρα, έχει το ταλέντο για να σκοράρει! Εάν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση, αυτό το ματς πρέπει να το πάρει. Θυμίζω πως στα πρόσφατα φιλικά της νίκησε 2-1 το Μάλι και 1-0 την Αυστραλία, τον Μάρτιο έφερε 2-2 στην Ελβετία.
Στα προκριματικά (ζώνη Ευρώπης), η Κροατία ήταν 2η στον α’ όμιλο με 5-2-3 (τέρματα 12-9) στα μπαράζ απέκλεισε την Ισλανδία, 0-0 εκτός, 2-0 εντός. Τα παιχνίδια της… κυμαίνονταν στα «2-3γκολ». Τα «2-3γκολ» ήταν, μάλιστα, η αγαπημένη επίδοση των Κροατών στα προκριματικά, ακόμα και κόντρα σε πιο αδύναμους αντιπάλους δεν σκόραρε πάνω από δυο γκολ…
Μπορεί η Κροατία, ακόμα και αν δυσκολευτεί, να φτάσει στην επιτυχία, κόντρα στο Καμερούν, που έτσι και αλλιώς έχει δυσκολίες στην δημιουργία, και θα κοιτάξει πρωτίστως να κλείσει τους διαδρόμους των αντιπάλων της.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ
317    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ    OVER        1,35
318    ΙΣΠΑΝΙΑ-ΧΙΛΗ        OVER        1,45
319    ΚΑΜΕΡΟΥΝ-ΚΡΟΑΤΙΑ    2        1,50 από 1,55

Παίζουν και αυτά…
317    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ    4-6γκολ        2,10
319    ΚΑΜΕΡΟΥΝ-ΚΡΟΑΤΙΑ    2-3γκολ        1,80
318    ΙΣΠΑΝΙΑ-ΧΙΛΗ        OVER        1,45

****Στο Αυστραλία-Ολλανδία (κωδ. 317), το «διπλό» είναι πολύ χαμηλό και δεν αξίζει. Το «2ημ.-2τελ.» πληρώνει 1,60!

****Γκολ θέλει η Ισπανία, μπορεί να σκοράρει και η Χιλή (κωδ. 318), έχει το παιχνίδι προϋποθέσεις για να μπουν τέρματα, γι’ αυτό τον λόγο σας μίλησα για OVER (1,45)! Οριακά… κρέμεται από «2-3γκολ» έως «4-6γκολ», όπως φαίνεται και από τις τιμές, 2,10 η πρώτη επιλογή, 2,20 η δεύτερη…


Παιχνίδι… με τους σκόρερ

-Στον αγώνα της Αυστραλίας με την Ολλανδία, ο Ρόμπεν έδειξε σε δαιμονιώδη φόρμα κόντρα στην Ισπανία! Αποτελεί την πρώτη μου επιλογή για σκόρερ (031/142 για πρώτος με 4,00 και 031/442 για anytime με 1,70). Από τους «οράνιε» θα σταθώ ακόμα στους Φαν Πέρσι (031/144 για πρώτος με 3,00 και 031/444 για anytime με 1,50) και Σνάιντερ (031/143 για πρώτος με 8,00 και 031/443 για anytime με 3,00)! Από τα «καγκουρώ», εάν σκοράρουν, μπορεί να το κάνει, όπως και στην πρεμιέρα ο Κάχιλ (031/113 για πρώτος με 12,00 και 031/413 για anytime με 4,50).

-Στον αγώνα της Ισπανίας με την Χιλή, οι «φούριας ρόχας» θέλουν γκολ. Ο Βίγια (032/114 για πρώτος με 7,00 και 032/514 για anytime με 2,75)… χρωστάει ένα γκολ, ο Πέδρο (032/126 για πρώτος με 8,00 και 032/426 για anytime με 3,25) αναμένεται να ξεκινήσει, πατάει… περιοχή και σκοράρει. Προσοχή στην φόρμα του Ράμος (032/122 για πρώτος με 20,00 και 032/422 για anytime με 6,50), ο οποίος προωθείται και στα «στημένα»…
Για την Χιλή, ο Αλέξις Σάντσες (032/144 για πρώτος με 8,00 και 032/444 για anytime με 3,25) έδειξε κεφάτος και στον πρώτο αγώνας, σκοράροντας, ενώ το ίδιο έκανε και ο Βαλντίβια (032/131 για πρώτος με 18,00 και 032/431 για anytime με 6,00), ο οποίος εκτελεί φάουλ και πέναλτι. Κρυφό… χαρτί ο Βάργκας (032/132 για πρώτος με 9,00 και 032/432 για anytime με 4,00).

-Στον αγώνα του Καμερούν με την Κροατία, αξίζει το ποντάρισμα στον Μάντζουκιτς (033/135 για πρώτος με 4,50 και 033/435 για anytime με 1,80). Προσοχή και στον Ράκιτιτς (033/143 για πρώτος με 10,00 και 033/443 για anytime με 4,50), ο οποίος εκτελεί τα πέναλτι και τα φάουλ!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…

Ανεβασμένες… με παράδοση στο OVER και στο N/G
Η Τούρκου έχει αρχίσει να βρίσκει τα πατήματα της και στα δυο τελευταία, επέστρεψε στα γκολ, μετά από μακράν… περίοδο ανομβρίας, με αποτέλεσμα, ύστερα από την ήττα με 2-1 στο ντέρμπι από την Ίντερ Τούρκου, να φτάσει σε πολύ σημαντική νίκη με 2-1 εντός απέναντι στην Μαρίεχαμν!!! Παραμένει στην τελευταία θέση με 3-0-10 (τέρματα 8-21) και εντός 2-0-4 (με 4 ματς να έχουν τουλάχιστον δυο γκολ). Η Κουόπιο έχει μόλις μια ήττα σε 9 ματς (6-2-1) με τον Ραγιαμάκι στον πάγκο της. Ο τεχνικός της θα αντιμετωπίσει, μάλιστα, την πρώην ομάδα του. Η Κουόπιο σκοράρει, αμυντικά έχει καλό πρόσωπο, συνολικά μετράει 6-2-5 (τέρματα 19-15) και εκτός έδρας 2-2-3 (με 6 ματς στα «2-3γκολ»). Στα 4 τελευταία της μετράει μόνο νίκες (3-0-0), δεν έχει δεχτεί γκολ, αλλά έχει φέρει τρία OVER, λόγω της επίθεσής της. Η ιστορία «γράφει» 4-1-1 από το 2009, μαζί με το φετινό 0-3, με 5/6 OVER και 6/6 N/G!!! Το παιχνίδι έχει κωδικό 104, οριακά μπορούμε να έχουμε τρία γκολ (το «2-3γκολ» έχει τιμή 1,80) με το OVER στο 1,75! Προσοχή στο N/G, λόγω παράδοσης, πληρώνει 1,85!

Πονηρή… έξοδο για Ελσίνκι, δεν έχει δεχτεί γκολ για 891 λεπτά!
Γειτονικό ντέρμπι με αντιπαλότητα είναι το Χόνκα-Ελσίνκι με την γηπεδούχο να απειλεί την πρωτοπόρο και πρωταθλήτρια. Τα ματς είναι συνεχόμενα και είναι λογικό η Ελσίνκι να παρουσιάσει και κούραση, με τον τεχνικό της Λεκόσουο να έρχεται για πρώτη φορά αντίπαλος με την πρώην ομάδα του, παίζοντας, μάλιστα στο γήπεδό της. Και αναφέρομαι στον Λεκόσουο, διότι με αυτόν στον πάγκο της, η Ελσίνκι τρέχει σερί 8-1-0, κρατώντας την εστία της ανέπαφη για 891 λεπτά, κάνοντας νέο ρεκόρ στην κατηγορία. Έτσι μετράει και 10/10 N/G! Συνολικά έχει 10-2-2 (τέρματα 23-7) και εκτός έδρας 4-1-1 (5/6 UNDER)… Η Χόνκα προέρχεται από ήττα με 2-0 στην έδρα της Κουόπιο, αλλά μιλάμε για ομάδα που εντός είναι καλή, συνολικά μετράει 4-4-5 (τέρματα 16-20) και εντός 3-3-1 (10-7) με ματς να έχουν τουλάχιστον δυο γκολ. Φέτος στην έδρα της Ελσίνκι είχαμε 2-2. Στη έδρα της Χόνκα η ιστορία «γράφει» 3-2-2. Το ματς έχει κωδικό 105 και νομίζω πως αξίζει η κόντρα του «διπλού», με το «Χ» στο 3,65 και τον «άσο» στο 5,25!!! Εάν τελικά σκοράρει η Χόνκα, μπορούμε να έχουμε τρία γκολ στο ματς, με το OVER στο 1,70 και το «2-3γκολ» στο 1,80. Όσοι θέλετε να παίξετε N/G, λόγω της αμυντικής συμπεριφοράς της Ελσίνκι, πληρώνει 1,75…

«Τελικός» ανόδου με τη νεοφώτιστη Λατίνα να θέλει μόνο νίκη!
Λατίνα και Τσεζένα θα τα δώσουν όλα για τη μια… θέση που απομένει στον… ήλιο και στο καμπιονάτο. Οι δυο ομάδες παίζουν την ρεβάνς στους τελικούς των μπαράζ ανόδου στην Β’ Ιταλίας, και η φιλοξενούμενη νίκησε στον πρώτο αγώνα στην έδρα της με 2-1. Σε παιχνίδι που είχαμε αρκετές φάσεις. Αυτό σημαίνει πως η Λατίνα θέλει νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να ανέβει, ενώ η αντίπαλό της θέλει να μην ηττηθεί… Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, δεν προβλέπεται παράταση και εφόσον έχουμε ισοβαθμία στα γκολ, τότε η Λατίνα ανεβαίνει, καθώς τερμάτισε πιο πάνω στην κανονική περόοδο.
Θυμίζω πως η Λατίνα έπαιξε φέτος για πρώτη φορά στην Β’ Ιταλίας και είχε πολύ καλή παρουσία. Βγήκε 3η, διεκδίκησε και την απευθείας άνοδο. Είχε συνολικά 18-14-10 (τέρματα 44-37) και εντός ήταν δυνατή (10-5-6 με 22-18). Στα ημιτελικά με την δυνατή Μπάρι έφερε δυο φορές 2-2!
Πιο έμπειρη η Τσεζένα, αλλά στην κανονική περίοδο βγήκε 4η με 17-15-10 συνολικά (τέρματα 45-35), εκτός έδρας είχε 8-8-5 (19-14). Στα τελευταία της σκόραρε τόσο εύκολα, θέλει να κρατήσει, απέκλεισε στα ημιτελικά την Μόντενα με νίκη 1-0 εκτός και 1-1 εντός… Φέτος στην κανονική περίοδο είχαμε στην έδρα της Λατίνα 0-0 και στο «σπίτι» της Τσεζένα 1-3!!!
Το παιχνίδι έχει κωδικό 108 και η Λατίνα διεκδικεί για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδό της στο καμνπιονάτο, θα τα παίξει… όλα για όλα, θέλει γκολ. Οριακά… και λόγω έδρας, πάω με τον «άσο» (2,05), αν και η Τσεζένα (παίζει για δυο αποτελέσματα) είναι πιο έμπειρη. Παίζω ακόμα GOAL (1,85), καθώς εάν δεχτεί γκολ, θα πρέπει να… απαντήσει και η φιλοξενούμενη. Στο 1,70 το «2-3γκολ».                                                                         

108    ΛΑΤΙΝΑ-ΤΣΕΖΕΝΑ    1    2,05
104    ΤΟΥΡΚΟΥ-ΚΟΥΟΠΙΟ    OVER    1,75
105    ΧΟΝΚΑ-ΕΛΣΙΝΚΙ    Χ1    3,65/5,25

Έχει τύχη το «2-3γκολ»!
Τοπικό ντέρμπι το Βάασα-Σεϊναγιοέν στην Φινλανδία, με την γηπεδούχο να μην έχει νικήσει στα τρία τελευταία της (0-1-2) με δυο σερί ήττες με 0-3 από την Κουόπιο εντός και από την Ελσίνκι εκτός. Στα 5 τελευταία της έχει 2-1-2 με 5/5 «2-3γκολ», συνολικά μετράει 5-4-4 (τέρματα 14-12) και εντός 3-1-2 με 5/6 «2-3γκολ»! Η φιλοξενούμενη έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια της εκτός έδρας, μάχεται… και τρέχει σερί 3-0-0…Έχει έναν βαθμό λιγότερο με 5-3-4 συνολικά (τέρματα 13-9) και εκτός έδρας 1-2-3 με 4/6 «2-3γκολ»… Το παιχνίδι έχει κωδικό 100 και το «2-3γκολ» (1,70) με… καλύπτει!

Πρωτίστως μακριά… η ήττα
Σκοράρει και δέχεται γκολ η Γιάρο, μετά την ήττα με 4-2 στην έδρα της Μαρίεχαμν, θα παίξει ακόμα πιο προσεκτικά. Συνολικά έχει 7-1-6 (τέρματα 21-18), ούσα στην 2η θέση και εντός μετράει 4-0-2 με 5/6 «2-3γκολ»… Προβληματίζει η Μιλικόσκι στα μετόπισθεν, με σερί 0-1-3, δεν θέλει να χάσει. Έχει έναν βαθμό λιγότερο, έχει συνολικά 6-3-5 (τέρματα 21-21), εκτός των παιχνίδια της δεν έχουν πολλά γκολ, καθώς έχει 2-0-4 με 3 «0-1γκολ» και 2 με «2-3γκολ». Δεν χάνει εύκολα. Σε ένα ματς φέτος στην έδρα της Μιλικόσκι είχαμε 3-2. Η ιστορία στο «σπίτι» της Γιάρο «γράφει» 4-0-3 από το 2009, πέρυσι είχαμε 2-0. Το ματς έχει κωδικό 101, με τον «άσο» στο 2,00. Δεν θα αποτελέσει για μένα έκπληξη το «Χ» (3,25), ενώ το «2-3γκολ» πληρώνει 1,80!

Ικανές για γκολ, έχει παράδοση το «Χ»
Η Μαρίεχμαν προέρχεται από πολύ σημαντική νίκη με 4-2 εντός κόντρα στην Γιάρο και τώρα θέλει συνέχεια με την Λάχτι στο «σπίτι» της. Βλέπετε, στην γηπεδούχο επέστρεψαν οι Λίσκι και Ορτζιλ, και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης φάνηκαν στον προηγούμενο αγώνα. Μιλάμε για ομάδα, της οποία τα παιχνίδια έχουν γκολ, καθώς διαθέτει και την χειρότερη άμυνα. Μετράει συνολικά 4-3-6 (τέρματα 15-24) και εντός 3-2-2 (11-11) με 5/7 OVER. Η Λάχτι δεν είναι, πάντως, ομάδα που… πέφτει εύκολα. Σε γενικές γραμμές είναι η πιο σταθερή άμυνα της κατηγορίας, προέρχεται από σερί 3-3-0 (με 6/6 UNDER), μπορεί να σκοράρει… Στα 5 τελευταία της έχει φέρει 4 «2-3γκολ». Η ιστορία από το 2009 με 2-4-0, τα τρία «Χ» με 2-2, φέτος είχαμε 0-0. Η αναμέτρηση έχει κωδικό 102 και φαβορί δίνεται η Λάχτι. Το «Χ» πληρώνει 3,25, στο 1,70 το OVER και στο 1,50 το GOAL. Ρίσκο με το 2-2 (13,00)…

100    ΒΑΑΣΑ-ΣΕΪΝΑΓΙΟΕΝ    2-3γκολ    1,70
101    ΓΙΑΡΟ-ΜΙΛΙΚΟΣΚΙ    Χ    3,25
102    ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ-ΛΑΧΤΙ    Χ(2)    3,15/2,25
****Όπως σας ανέφερα προσοχή στο σκορ 2-2 (13,00), με βάση και την παράδοση στο Μαρίεχαμν-Λάχτι (κωδ. 102).

Αξίζει και εδώ το ρίσκο με «Χ», παίζει… το UNDER!
Η Ροβανιέμι μάχεται, ούσα στην προτελευταία θέση, και στο +2 από την τελευταία Τούρκου. Έχει μεγάλη δυσκολία στο γκολ, διαθέτει την χειρότερη επίθεση, με 3-2-9 συνολικά (τέρματα 6-14), ενώ εντός μετράει 2-2-3 (4-6) με 6/7 UNDER. Στα δυο τελευταία της εντός, νίκησε 2-1 την Γιάρο, ενώ έφερε 0-0 με την Ελσίνκι! Από την άλλη, η Ίντερ Τούρκου αντιμετωπίζει και αυτή δυσκολία στο γκολ, δεν χάνει εύκολα, στο τελευταίο της νίκησε εντός 1-0 την Μιλικόσκι. Συνολικά μετράει 4-5-4 (τέρματα 12-14) και εκτός 1-3-3 με 5/7 UNDER. Εκτός έδρας στα 6 τελευταία της δεν έχει νίκη με 0-3-3! Η ιστορία «γράφει» 2-0-3 από το 2009, μαζί με το φετινό 1-0. Ο αγώνας έχει κωδικό 103 αξίζει το ρίσκο με «Χ» (3,00), με… λογική το UNDER (1,50).

Να μην χάσουν…
Στη Β’ Σουηδίας η Χουσκβάρνα, που έκανε καλό ξεκίνημα στην κατηγορία, τελευταία δεν… σηκώνει κεφάλι, δέχεται γκολ, τρέχει… αρνητικό σερί 0-2-6 με 4… κολλητές ήττες. Έτσι, βρέθηκε στις επικίνδυνες θέσεις των μπαράζ παραμονής, με 3-3-6 συνολικά (τέρματα 11-17) και 2-2-2 εντός (7-8). Καλείται να αντιδράσει και να μην χάσει, κόντρα σε μια Ντέγκερφορς, η οποία έχει έναν βαθμό περισσότερο, με 3-4-5 συνολικά (τέρματα 18-24) και εκτός έδρας 1-2-3. Σκοράρει και δέχεται γκολ η φιλοξενούμενη, στα 5 τελευταία της μετράει 2-2-1. Έχει φέρει OVER και τα έξι τελευταία της, ενώ όλα τα εκτός έδρας της τα έχει με… «4-6γκολ». Μπορεί να μην χάσει η Ντέγκερφορς. Η αναμέτρηση έχει κωδικό 106 και λέω να ρισκάρω με «Χ» (3,25).

Προβάδισμα η Χάμαρμπι, με νέο τεχνικό η Γκάις
Η Χάμαρμπι… λύγισε στο τέλος, έφερε 1-1 με την Έστερσουντ, και δεν θέλει νέα γκέλα (είχε χάσει πρόσφατα εκτός με 2-1 και από την Σίριους) εντός κόντρα στην Γκάις, η οποία άλλαξε, πάντως, προπονητή και πάει στον αγώνα με τον Όλοφ Λιούνμπεργκ να κάνει ντεμπούτο. Η γηπεδούχος είναι στην 2η θέση με 7-2-3 συνολικά (τέρματα 26-13) και εντός 4-1-1 (17-5). Η Γκάις μέχρι στιγμής δεν κάνει καλή σεζόν, μετά από 4 σερί ήττες, όλες με OVER και GOAL, έφερε εντός 0-0 με την Έστερ. Συνολικά μετράει 2-3-7 (τέρματα 9-17) και εκτός 0-1-5 (4-11). Πέρυσι είχαμε 3-1. Όσο και αν παρουσιαστεί βελτιωμένη η Γκάις, έχει δύσκολο έργο. Ο αγώνας έχει κωδικό 1-7, χαμηλά ο «άσος» και στο 1,35!

101    ΓΙΑΡΟ-ΜΙΛΙΚΟΣΚΙ    2-3γκολ        1,80
102    ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ-ΛΑΧΤΙ    OVER        1,70
108    ΛΑΤΙΝΑ-ΤΣΕΖΕΝΑ    2-3γκολ    ήGOAL    1,70/1,85

****Στο Χόνκα-Ελσίνκι (κωδ. 105) οριακά… μπορούμε να έχουμε τρία γκολ, με το «2-3γκολ» στο 1,80 και το OVER στο 1,70!

Πάμε με… σύνεση
102    ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ-ΛΑΧΤΙ        GOAL    1,50
103    ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ-ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ    UNDER    1,50
107    ΧΑΜΑΡΜΠΙ-ΓΚΑΪΣ        1    1,35


Καλή επιτυχία σε όλους και όλες σε ότι και αν διαλέξετε…

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη στήλη μας και στο Facebook στη σελίδα Εξάσφαιρος (pamesports.gr)

Σχετικά άρθρα