Εύκολα ζουμερά σάντουιτς για τη δουλειά από την Αργυρώ!

19 Ιουνίου 2014

Υλικά συνταγής

 

  • Για το cheesesteak sub
  • 250 γρ. μοσχάρι κόντρα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί, κασέρι, γκούντα κτλ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ψητές πιπεριές ή πίκλες για το σερβίρισμα
  • 4 ψωμάκια μακρόστενα
  • Για το meatball sub
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά
  • 2-3 κ.σ. γάλα γάλα
  • 1 αβγό
  • 2 φέτες ψωμί σε ψίχουλα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 4 ψωμάκια μακρόστενα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • 1/2 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • Για το BLT sub
  • 2 ψωμάκια μακρόστενα
  • 6 φέτες τραγανό μπέικον
  • 2 φύλλα μαρούλι
  • 6 φέτες ντομάτα
  • 1 κ. σ. μαγιονέζα
 
Εκτέλεση
Για το Cheesesteak sub 
Τυλίγουμε το κρέας με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 30' να σφίξει. Αφαιρούμε την μεμβράνη και το κόβουμε σε πολυ λεπτές φετες. 
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά.
Aφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώςουν για 10´, ανακατευοντας τακτικά. Τα βάζουμε σε μπολ και τα κρατάμε ζεστά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ψήνουμε τις λεπτές φέτες κρέατος για 3-4'. Προσθέτουμε ξανά τα κρεμμύδια κι ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε
το τυρι τριμμένο. Σβήνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε να λιωσει. Σχίζουμε τα ψωμάκια στη μέςη και τα γεμίζουμε. Σερβίρουμε με ψητες πιπεριές και πίκλες. 
Για το Meatball sub
Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ, ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουνε να σταθούν για 20'. 
Ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε βαθύ τηγάνι. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βουτάμε στη σάλτσα που βράζει. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 15'. 
Κόβουμε κατά μήκος τα ψωμάκια χωρίς να τα χωρίσουμε τελείως. Ζεςταίνουμε το φουρνο στους 200•.Σε ταψάκι βάζουμε τα μιςά με το άνοιγμα προς τα πάνω. Γεμίζουμε με κεφτέδες και σάλτσα και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Ψήνουμε για 4' μέχρι να λιώσει το τυρι και να ποτίσουν τα ψωμάκια με τη σάλτσα.
Για το BLT sub
Αφού ψήσουμε το μπέικον να γίνει τραγανό, το αφηνουμε σε απορροφητικό χαρτι να στραγγίσει.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέςη. Τα ψήνουμε αν θέλουμε. Αλείφουμε με μαγιονέζα και βάζουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά σε στρώσεις. 
Αρχίζουμε τα ψωμάκια στη μέςη και τα γεμίζουμε. Σερβίρουμε
με ψητές πιπεριές και πίκλες.

Αrgiro.gr 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ