Καλμαζίδης : «Μας ενδιαφέρει ο Γκόμεζ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας του βόλεϊ αλλά και του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης. Μίλησε για τις κινήσεις που γίνονται  στον “Δικέφαλο” και τόνισε πως θέλει να “παντρέψει” εμπειρία με ενθουσιασμό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Καλμαζίδης:
Για το αν είναι οι τελευταίες μέρες του στην Εθνική:
“Δεν θα το έλεγα, έχουμε μπροστά μας και κάποια τουρνουά. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνω και στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική. Το συμβόλαιο μου με την ομοσπονδία τελειώνει το   τέλος του καλοκαιριού, αλλά υπάρχει μια ενδεχόμενη ανανέωση. Δεν το ξέρουμε ακόμα”.
Για το παιχνίδι με την Πολωνία:
“Θα παίξουμε δύο παιχνίδια με την Πολωνία που είναι υπερδύναμη. Είναι το πρώτο άθλημα στην χώρα τους και έχει μεγάλη προβολή,  βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Οι Πολωνοί είναι σε όλες τι μεγάλες διοργανώσεις και θα διεκδικήσουν υψηλές θέσεις. Με μια νεανική ομάδα προσπαθούμε να κτίσουμε κάτι για το μέλλον. Είμαστε πίσω, όμως, κάνουμε μικρά σταθερά βηματάκια μπροστά. Το δείξαμε και με την Γερμανία που παίζουμε”.
Για την μεταγραφή του Κουρνέτα στον ΠΑΟΚ:
” Ο Κουρνέτας έχει δείξει την αξία του τα τελευταία χρόνια στην Εθνική. Όλοι ξέρουμε πως είναι ο κορυφαίος πασαδόρος τα τελευταία χρόνια και μεγάλο βήμα για εμάς για να κάνουμε κάτι καλό. Είναι μια εγγύηση και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα”.
Για την σχέση του με τον Κουρνέτα:
“Έχουμε καλή σχέση, έχουμε συνεργαστεί και στον Ολυμπιακό και είναι γνωστή η αξία του. Έχει αποδείξει πως μπορεί να παίξει. Φέτος ήταν ο κορυφαίος. Έχει προχωρημένη ηλικία αλλά σε αυτή την θέση θέλει εμπειρία και ειδικό βάρος. Μπορεί να είναι ηγέτης αφού δεν έχει τραυματισμούς”.
Για το αν θα έρθει ο Γκόμεζ στον ΠΑΟΚ:
“Υπάρχουν επαφές και με τον Γκόμεζ και με άλλους παίκτες για να κάνουμε πιο δυνατό τον ΠΑΟΚ. Είχε πολύ καλή αγωνιστική συνεργασία με τον Κουρνέτα παλαιότερα όταν έπαιζαν μαζί. Είχαν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους. Αν τα καταφέρουμε να τον πάρουμε, θα είναι ένα σημαντικό βήμα”.
Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρνει να εκπληρώσει τους στόχους του κάθε χρόνο:
“Εγώ ως τρίτος από έξω μπορώ να δώσω μια εξήγηση. Πρέπει να το δούμε πιο βαθιά το θέμα. Πρέπει να υπάρχει μια βάση στον ΠΑΟΚ. Τελευταία γίνονται πολλές αλλαγές. Το μυστικό είναι να υπάρχει βάση και να γίνονται λίγες προσθήκες. Έτσι δημιουργείς και μια ταυτότητα. Αυτό το βλέπεις σε όλες τις ομάδες που πρωταγωνιστούν. Κάνουν δυο- τρεις προσθήκες και διορθώσεις και δουλεύουν σε μακροχρόνιο προγραμματισμό. Στο βόλεϊ δεν μπορείς να φτιάξεις γρήγορα μια ομάδα”.
Για τις κινήσεις στην ομάδα:
“Ο Παντακίδης μένει και έχουμε πάρει τον Κυριακίδη. Προσπαθώ να φτιάξω  μια καλή χημεία. Θα γίνουν και άλλες κινήσεις και θέλει να καθίσει η χημεία των παικτών αγωνιστικά αλλά και έξω. Μετά θέλει δουλειά”.
Για το αν θα έρθει ο Καρασαβίδης:
“Υπάρχουν επαφές. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία του Κουρνέτα και να την μεταφέρουμε στα επόμενα παιδιά. Τα νέα παιδιά να πάρουν την εμπειρία και να κουβαλούν την σκυτάλη τα επόμενα χρόνια”.

Σχετικά άρθρα