Χωρίς Μπάκα η Κολομβία

Με 45.000 ίσως και περισσότερους φιλάθλους στο πλευρό της, οι οποίοι δημιούργησαν μία φοβερή ατμόσφαιρα, η Κολομβία νίκησε με το εμφατικό 3-0 την Εθνική μας ομάδα στον πρώτο της αγώνα σε αυτό το Μουντιάλ .

Η Κολομβία στο παιχνίδι με την Ελλάδα δεν έκανε κάτι φοβερό. Ευτύχησε να πετύχει νωρίς ένα γκολ και από εκεί και πέρα έπαιξε με σωστή τακτική, δίνοντας στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος χώρους. Ο Πέκερμαν προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους μετά την πρώτη αγωνιστική. Το ζητούμενο για τους Κολομβιανούς είναι η νίκη. Με 6 βαθμούς στο σακούλι προκρίνονται στους «16» καλύτερους του κόσμου. 

«Δεν πρόκειται να μείνουμε στα πανηγύρια της πρεμιέρας. Ξέρουμε ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη να διανύσουμε, παραμένουμε προσγειωμένοι στο στόχο μας», τόνισε  ο Σάντσες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κολομβίας στις προπονήσεις που ακολούθησαν δεν έδειξε πρόθεση να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του. Έτσι οι Κολομβιανοί αναμένεται να παραταχθούν με 4-2-3-1 αφού και σε μία από τις πολλές δηλώσεις που έκανε ο Πέκερμαν είπε πως στο Μουντιάλ το μηδέν παθητικό είναι κομβικής σημασίας. Είναι σαφές ότι θα προσπαθήσει να διαφυλάξει τα μετόπισθεν.

Τα κακά μαντάτα για τον Πέκερμαν είναι ο τραυματισμός του επιθετικού της Σεβίλλης, Κάρλος Μπάκα. Ο Κολομβιανός φορ ένοιωσε ενοχλήσεις στον μηρό και αποχώρησε από την προπόνηση. Το ιατρικό επιτελείο περιμένει τα αποτελέσματα της μαγνητικής, για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Τα κύρια γνωρίσματα της αντιπάλου είναι η ταχύτητα και η δύναμη. Εμείς από την πλευρά μας δεν πρόκειται να δώσουμε τους χώρους που θέλουν να βρουν και συγκεντρωμένοι θα κυνηγήσουμε τη νίκη. Θέλουμε να πάμε μέχρι το τέλος και ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρουμε, είναι να πηγαίνουμε βήμα – βήμα και να μην το σκεφτόμαστε καθόλου», δήλωσε ο Σούνιγκα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Οσπίνα – Σούνιγκα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέρο – Σάντσες, Αγκιλάρ – Κουαδράδο, Ροντρίκγκες, Ιμπάρμπο – Γκουτιέρες.

Σχετικά άρθρα