Με Χιμένες στη θέση του Λουγκάνο η Ουρουγουάη

Αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες για πρόκριση η Ουρουγουάη χρειάζεται τη νίκη απόψε (19/06) με την Αγγλία.

Η Ουρουγουάη δεν ήταν καλή στον πρώτο αγώνα της φάσης των ομίλων απέναντι στο αουτσάιντερ, Κόστα Ρίκα, και γνώρισε την ήττα με 3-1.

«Τα περιθώρια στένεψαν, με την Αγγλία πρέπει να επανακτήσουμε κάποια πράγματα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οσκαρ Ταμπάρες, και συνέχισε λέγοντας ότι «φάγαμε γκολ που επί χρόνια δεν δεχόμασταν»και «δεν ήμασταν ποτέ στην ιστορία μας φαβορί, τα φαβορί είναι για τα μίντια και για τα στοιχήματα».

Ο αρχηγός της Ουρουγουάης, Ντιέγκο Λουγκάνο υποστήριξε ότι δεν υποτίμησαν την Κόστα Ρίκα.

«Σε καμία περίπτωση δεν τους υποτιμήσαμε, η Κόστα Ρίκα έπαιξε καλά, μετά το δεύτερο γκολ δεν είχαμε τις φυσικές δυνάμεις να επανέλθουμε. Ποδόσφαιρο είναι και ήρθαν όλα ανάποδα».

Τέσσερις βδομάδες έκλεισε ο Λουίς Σουάρες από την αρθροσκόπηση στον μηνίσκο. Η κατάσταση στην οποίο βρίσκεται δεν είναι γνωστή αλλά αναμένεται να είναι παρόν σήμερα, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα έκανε μεν ζέσταμα αλλά δεν αγωνίστηκε.

Τα άσχημα νέα είναι όμως για τον Ντιέγκο Λουγκάνο ο οποίος θα απουσιάσει λόγω προβλήμα που παρουσίασε στο αριστερό γόνατο. Την θέση του θα πάρει ο Χιμένες, ο οποίος είναι ταχύς και σίγουρα πιο ενθουσιώδης. Εκτός βασικής ενδεκάδας θα μείνει ο Φορλάν αφού για όσο αγωνίστηκε δεν ήταν ο γνωστός Φορλάν.

 
«Δεν αλλάζει τίποτα στην τακτική μας», είπε ο Ταμπάρες. Ενώ για τον Σουάρες δήλωσε: «Αναμφίβολα θα υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι ο Σουάρες που είδαμε στην Πρέμιερ Λιγκ. Το ερώτημα είναι αν ακόμα κι έτσι θα είναι ένας παίκτης που θα μπορεί να δώσει σημαντικά πράγματα στην ομάδα ή όχι».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο τεχνικός των Ουρουγουανών: «Έχουμε ξεπεράσει δύσκολες καταστάσεις πολλές φορές. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, μπροστά μας έχουμε κάτι το ξεκάθαρο: δύο ομάδες που χρειάζεται να νικήσουν. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε πάλι, αλλά ξέρουμε πως όταν λέμε ότι κάτι είναι δυνατό, η ομάδα τα δίνει όλα και παλεύει μέχρι τελευταία στιγμή για να πετύχει το στόχο της».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Μουσλέρα – Κάσερες, Χιμένες, Γκοδίν, Περέιρα – Γκονσάλες, Ρίος, Λοδέιρο, Ροντρίγκες – Καβάνι, Σουάρες.

Σχετικά άρθρα