Σουτζουκάκια από τη Μαρίκα!

<p>1 κιλό κιμά ανάμεικτο</p>
<p>(1/2 κιλό μοσχαρίσιο και 1/2 κιλό χοιρινό)</p>
<p>1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 2 μεσαία)</p>
<p>1/4 φλιτζανιού του τσαγιού γαλέτα</p>
<p>1/2 φλιτζάνι του τσαγιού (125ml)λάδι</p>
<p>αλατι, πιπέρι</p>
<p>1κυβο κότας</p>
<p>6-8 σκελίδες σκόρδο λιωμένο</p>
<p>λάδι για τηγανισμα</p>
<p>Για τη σάλτσα</p>
<p>3 φλιτζάνια του τσαγιού (750ml)</p>
<p>χυμό ντομάτας</p>
<p>1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</p>
<p>λάδι</p>
<p>2 φύλλα δάφνης</p>
<p>Αλάτι, πιπέρι</p>
<p> </p>
<p>Εκτέλεση</p>
<p> </p>
<p>Αναμειγνύουμε σε μια λεκάνη τον κιμά με όλα τα υλικά, μαζί και το κύβο κότας λιωμένο σε λιγο νερό (μια κουταλιά σούπας) και αφού τα ζυμώσουμε καλα πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μαρκόστενα σουτζουκάκια 6-7 εκατοστών.</p>
<p>Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια στο λάδι.</p>
<p>Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Tσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λαδί, προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τα 2 φύλλα δάφνης.</p>
<p>Τέλος, ρίχνουμε και τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα μας και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου</p>
<p> </p>
<p>Χρόνος προετοιμασίας : περίπου 1 ώρα</p>
<p> </p>
<p>Το βιβλίο Συνταγές με ιστορία μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις Λιβάνη</p>

Σχετικά άρθρα