Ευκολα και νόστιμα για το πρωινό σας μάφινς με κανέλα

20 Ιουνίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Μια πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι ανακατεμένη ζάχαρη με κανέλα

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τo αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
Σε ταψάκι για κεκάκια βάζουμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 175 για 25 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρετε και βουτάτε τα μάφινς σε λιωμένο βούτυρο και μετά στο μείγμα ζάχαρης - κανέλας.
Συνοδέψτε τα με τον καφέ σας.

 

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace