Μοσχαράκι με μελιτζάνες και πατάτες

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε 8 κομμάτια<br />2 μελιτζάνες τσακώνικες<br />3 πατάτες κομμένες σε κύβους<br />1 κιλό τριμμένη ντομάτα<br />1 ματσάκι μαϊντανό<br />2 μέτρια κρεμμύδια<br />1 κουταλιά πελτέ<br />1 ποτήρι λευκό κρασί<br />1κουταλιά του γλυκού ζάχαρη<br />4-5 κόκκους μπαχάρι<br />αλάτι<br />πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κρέας κομμένο σε μπουκιές για να ροδίσει και να μείνει ζουμερό.<br />Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες μας και ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου 5 λεπτά για μην κολλήσουν.<br />Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μοσχαράκι τον πελτέ, κρασί, ζάχαρη, κόκκους πιπεριού και μαγειρεύουμε το μοσχαράκι με κλειστό καπάκι για περίπου 30 λεπτά.<br /><br />Σε ξύλο κοπής χοντροκόβουμε τις μελιτζάνες σε μπουικιές μαζί με τις πατάτες και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το μοσχαράκι μαζί με 1 ποτήρι νερό. Κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 25 λεπτά.<br /><br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα