Μοσχαράκι με μελιτζάνες και πατάτες

20 Ιουνίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε 8 κομμάτια
2 μελιτζάνες τσακώνικες
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κιλό τριμμένη ντομάτα
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλιά πελτέ
1 ποτήρι λευκό κρασί
1κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κρέας κομμένο σε μπουκιές για να ροδίσει και να μείνει ζουμερό.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες μας και ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου 5 λεπτά για μην κολλήσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μοσχαράκι τον πελτέ, κρασί, ζάχαρη, κόκκους πιπεριού και μαγειρεύουμε το μοσχαράκι με κλειστό καπάκι για περίπου 30 λεπτά.

Σε ξύλο κοπής χοντροκόβουμε τις μελιτζάνες σε μπουικιές μαζί με τις πατάτες και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το μοσχαράκι μαζί με 1 ποτήρι νερό. Κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 25 λεπτά.

 

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ