Ιτούδης: «Αν φοβάσαι καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου»

Ο Δημήτρης Ιτούδης παρουσιάστηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μίλησε για τα πλάνα του, την πίεση που υπάρχει ενώ τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά σε ποια ομάδα έχει έρθει αλλά αυτό δεν τον φοβίζει.

«Ξέρω πού έχω έρθει, γνωρίζω την ιστορία της ΤΣΣΚΑ και τι σημαίνει για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αν φοβάσαι, καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου. Είμαι πεπεισμένος πως με τη βοήθεια των συνεργατών μου, των παικτών μου, της διοίκησης και του κόσμου, θα τα καταφέρουμε. Η πίεση είναι καλή, σε κρατά σε εγρήγορση. Θέλω να βλέπω στα μάτια των παικτών μου τη δίψα και τη φιλοδοξία. Δεν ήρθα εδώ για να ευχαριστήσω τους παίκτες. Είμαστε επαγγελματίες και όλοι έχουμε έναν στόχο», ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Ιτούδη, που τόνισε πως στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Ανδρέας Πιστιόλης και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Στη ζωή μας το κίνητρο και η συγκέντρωση είναι το παν. Αν δεν έχεις κίνητρο και συγκέντρωση, δεν αξίζεις να είσαι σε καμία θέση. Χρειάζονται και τα δύο, δεν φτάνει μόνο το ένα ή το άλλο. Αυτό θα ζητήσω από τους παίκτες, τους συνεργάτες μου και όλους στην ομάδα. Να είμαστε ενωμένοι και με κίνητρο για να προσφέρουμε το καλύτερο στην ΤΣΣΚΑ. Θα έχουμε και άσχημες στιγμές, αλλά πρέπει να είμαστε πάντα ένα».

Ο πρώην προπονητής της Μπάνβιτ μίλησε για το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ: «Στόχος είναι να φτιάξουμε την καλύτερη δυνατή χημεία. Δεν θα μιλήσω για συγκεκριμένα πρόσωπα. Η ΤΣΣΚΑ έχει την πρόθεση να φτιάξει μια καλή ομάδα για να φτάσει στο υψηλότερο σημείο. Ήδη ανανεώσαμε το συμβόλαιο του Βοροντσέβιτς και θα υπάρξουν κι άλλες ανακοινώσεις προσεχώς. Χθες είχα πολύωρη συνεργασία με τη διοίκηση για το σχεδιασμό. Σίγουρα θέλουμε παίκτες που θα δίνουν την ψυχή τους στο γήπεδο και θα έχουν κίνητρο. Έχουμε παίκτες με συμβόλαια, έχουμε και κάποιους στόχους».

Ερωτηθείς για το λόγο που μετά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον Παναθηναϊκό δεν ανέλαβε εκείνος την ομάδα, απάντησε: «Δεν θα έπρεπε να γίνει σε μένα αυτή η ερώτηση. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτό το θέμα, γιατί θα ακούγατε τη μία πλευρά μόνο. Όπως αποδείχτηκε ο Παναθηναϊκός μετά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε πετυχημένες επιλογές, γιατί κατέκτησε δύο συνεχείς φορές το νταμπλ. Είμαι περήφανος που αποτέλεσα μέρος της ιστορίας μιας τόσο σπουδαίας ομάδας σαν τον Παναθηναϊκό και τώρα νιώθω περήφανος που ανήκω στην ΤΣΣΚΑ».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως: «Δεν έχω μιλήσει με τον Ετόρε Μεσίνα . Είναι σπουδαίος προπονητής. Θα μιλήσω όμως τις επόμενες μέρες μαζί του».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, δήλωσε ότι: «Είναι ο πιο υποσχόμενος προπονητής στην Ευρώπη και είναι διατεθειμένος να δουλέψει 25 ώρες τη μέρα. Ξέρει τι θέλει και πώς θα το πετύχει. Θα μπορούσε κανείς να πει πως ήταν μια απόφαση με ρίσκο, αλλά ζυγίσαμε τα υπέρ και τα κατά και καταλήξαμε σε αυτόν. Κάθε επιλογή προπονητή, άλλωστε, εμπεριέχει ρίσκο».

Σχετικά άρθρα