ΠΑΟΚ με Σταντάρ, Τσβόλε και Ουτρέχτη

Συνολικά πέντε φιλικά παιχνίδια αναμένεται να δώσει ο ΠΑΟΚ στην Ολλανδία από τις 10 έως τις 27 Ιουλίου. Η ΠΑΕ ενημέρωσε πως «έκλεισαν» τα τρία από αυτά, με αντιπάλους κατά σειρά, την Σταντάρ Λιέγης, την Τσβόλε και την Ουτρέχτη.  Το πρώτο από αυτά, στις 12 Ιουλίου θα είναι με την Σταντάρ Λιέγης. Η ομάδα από το Βέλγιο την περασμένη σεζόν τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ωστόσο έχασε το πρωτάθλημα από την Αντερλεχτ που την προσπέρασε στα Play Off.
Από το ρόστερ της ξεχωρίζει ο πολύ έμπειρος Ιβαν Ντε Καμάργκο, ο οποίος έπειτα από τέσσερις σεζόν στη Μπουντεσλίγκα με τις Γκλάντμπαχ και Χόφενχαϊμ επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε. Στη Σταντάρ, επίσης, αγωνίζεται ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ιαπωνίας που βρέθηκε στο δρόμο της Εθνικής μας, Εϊτζι Καβασίμα και ο Ισραηλινός αμυντικός Ταλ Μπεν Χαϊμ με την μεγάλη καριέρα στην Premier League.Στις 18 Ιουλίου αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα είναι η ολλανδική Τσβόλε που έκλεισε την προηγούμενη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διασύροντας 5-1 τον Αγιαξ στον τελικό και κατακτώντας το Κύπελλο Ολλανδίας για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πρωταγωνιστές ήταν ο Γκιόν Φερνάντες κι ο Νεοζηλανδός Ράιαν Τόμας, οι οποίοι σημείωσαν από δύο γκολ. Στους πανηγυρισμούς για το Κύπελλο ήταν κι ο Ελληνας Θανάσης Καραγκούνης που τον περασμένο Ιανουάριο άφησε τον Ατρόμητο και τη Super League για να πάει στην Τσβόλε.
Στις 26 Ιουλίου η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη θα αντιμετωπίσει άλλη μια ομάδα από την Eredivisie, την Ουτρέχτη που τερμάτισε 10η στο πρωτάθλημα με 41 βαθμούς. Πρώτος σκόρερ των Ολλανδών ήταν ο Γενς Τοορνστρα με 12 γκολ και δεύτερος ο Βέλγος Στιβ Ντε Ρίντερ με 10 τέρματα.

Σχετικά άρθρα