Πιο δύσκολη η «απάντηση» Χολέβα

Πολύς λόγος έγινε σχετικά με «απαντήσεις» του Γιάννη Μανιάτη, με την απόδοσή του στον αγώνα της Εθνικής με την Ιαπωνία. Ότι δηλαδή ο μέσος του Ολυμπιακού φρόντισε με την εξαιρετική παρουσία του να αφήσει πίσω το επεισόδιο με τον Τζαβέλλα και την ένταση που δημιουργήθηκε, με όλα τα σχόλια και τις κριτικές που υπήρξαν.

Ο Μανιάτης δεν έκανε κάτι… πρωτοποριακό. Λειτούργησε όπως πρέπει να λειτουργεί ένας ποδοσφαιριστής της δικής του αξίας και εμπειρίας. Όπως έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στην πρεμιέρα με την Κολομβία, αυτό επανέλαβε εναντίον των Ιαπώνων. Τα όποια συναισθήματα θυμού πιθανώς είχε για όσα μεσολάβησαν των δύο μουντιαλικών αγώνων, τον βοήθησαν να είναι ακόμα καλύτερος στο δεύτερο ματς σε σχέση με το πρώτο. Μένεις στην ομάδα, παίζεις καλά, είσαι από τους πρωταγωνιστές, συνεχίζεις στην Εθνική και μετά το Μουντιάλ κι άσε τους άλλους να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν. Απλά πράγματα…

Πολύ πιο δύσκολο έργο «απαντήσεων» είχε, πιστεύω, ο Χοσέ Χολέβας. Κόντρα στην Κολομβία έκανε κακό ματς, δέχτηκε σοβαρές επικρίσεις και μεγάλη πίεση, θα μπορούσε εύκολα να «καταρρεύσει». Με την Ιαπωνία ο Σάντος τον στήριξε (διότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δήλωναν σίγουροι πως θα έβαζε τον Τζαβέλλα), ο Χολέβας χρειάστηκε λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στο ματς και να ξεπεράσει κι ένα-δυο λάθη στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια ήταν πάρα πολύ καλός τόσο στο αμυντικό παιχνίδι της Εθνικής όσο και στην επιθετική δουλειά από την πλευρά του.

Θα μπορούσαν, μάλιστα, οι δικές του απαντήσεις να ήταν «εκκωφαντικές» στην ευκαιρία που είχε προς το τέλος του ματς να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στην Ελλάδα, παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Δυστυχώς ο Ιάπωνας γκολκίπερ κατάφερε να αποκρούσει και να αποσοβήσει – εκτός από ενα θριαμβευτικό αποτέλεσμα για την Εθνική μας – και την εντυπωσιακή «επιστροφή» του Χοσέ από τα «αναθέματα» στην αποθέωση.

Το σίγουρο είναι ότι με τους Ιβοριανούς, το βράδυ της Τρίτης, ο Χολέβας θα είναι ψυχολογικά πολύ καλύτερα προετοιμασμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Και ενδεχομένως καθοριστικός στη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας να πετύχει ιστορική πρόκριση…

Σχετικά άρθρα