«Κανένας…. θέμα χειραγώγησης»

Τους φόβους που υπήρξαν στην FIFA για πιθανή χειραγώγηση του Βραζιλία-Καμερούν προσπάθησε να… σβήσει η επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ντέλια Φίσερ. Το πρωί του Σαββάτου για το συγκεκριμένο θέμα δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην κεντρική αίθουσα του Μαρακανά και η Φίσερ ανέφερε πως δεν υπάρχει απειλή για χειραγώγηση του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Βλέπετε, την προηγούμενη μέρα, η FIFA είχε χαρακτηρίσει ως υψηλού κινδύνου για παράνομο στοιχηματισμό το προσεχές ματς για την 3η αγωνιστική των ομίλων μεταξύ της «σελεσάο» και του Καμερούν.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στον διεθνή Τύπο, στη FIFA φοβούνται το ενδεχόμενο εγκληματικές οργανώσεις να πλησιάσουν τους παίκτες των «αδάμαστων λιονταριών», ώστε να τους «επηρεάσουν» σχετικά με τον αριθμό των τερμάτων που θα δεχτούν! Συν τοις άλλοις το κλίμα στο Καμερούν δεν είναι και το καλύτερο δυνατό…

Δηλώσεις έκανε στη βραζιλιάνικη εφημερίδα «Folha de São Paulo» ο διευθυντής ασφάλειας της FIFA, Ραλφ Μίτσκε και ανέφερε: «Βλέπουμε ότι αυτό το παιχνίδι διατρέχει περισσότερο ρίσκο από ότι η έναρξη ή ο τελικός του Μουντιάλ . Αυτό το παιχνίδι είναι πιο ευάλωτο. Υπάρχει φόβος μήπως κάποια εγκληματική οργάνωση πλησιάσει τους ποδοσφαιριστές και τους δελεάσει με ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό». Συμπληρώνοντας πως οι φόβοι εστιάζονται στον αριθμό των γκολ που θα δεχτεί το αποκλεισμένο από τη συνέχεια της διοργάνωσης, Καμερούν! Φυσικά, με τους παίκτες να έχουν και αυτοί το… κέρδος τους!

Να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη έρευνά τους, οι New York Times αναφέρθηκαν στις πιθανότητες χειραγώγησης αγώνων στα παιχνίδια του Μουντιάλ!

Σχετικά άρθρα