Στο πλευρό των Τουρέ και η FIFA

Το κλίμα στην Ακτή Ελεφαντοστού παραμένει… γκρίζο, λόγω του θανάτου του μικρότερου αδερφού των Γιάγια και Κόλο Τουρέ, και άπαντες είναι στο πλευρό των δυο διεθνών άσων, αλλά και των «Ελεφάντων»!
Η ελληνική Ομοσπονδία απέστειλε από την πρώτη στιγμή συλλυπητήριο και το ίδιοι έπραξε ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ. Δίπλα στους άσους των «Ελεφάντων» βρέθηκε αμέσως με μήνυμά του και ο πρόεδρος της CAF (Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου), Ισα Χαγιάτου…
Ο πρόεδρος της CAF εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Ιμπραΐμ Τουρέ. Τηλεφώνησε και στον πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ακτής Ελεφαντοστού, Ογκουστίν Σίντι Ντιαλό, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του. Ζήτησε από τον τελευταίο να μεταφέρει τα συλλυπητήριά του και στους δυο ποδοσφαιριστές αλλά και συνολικά στην οικογένειά τους και στην εθνική ομάδα της Ακτής…
Την ίδια ώρα ο Σεπ Μπλάτερ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Ακτής Ελεφαντοστού, και εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του. Ο πρόεδρος της FIFA ζήτησε και αυτός από τον Ντιαλό να μεταφέρει τα λόγια του στους αδερφούς Τουρέ. Ο Σεπ Μπλάτερ τόνισε πως όλη η ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού έχει την αμέριστη συμπαράστασή του στις δύσκολες ώρες που περνάει.
Να θυμίσουμε πως ο 28άχρονος Ιμπραΐμ Τουρέ «έφυγε» από τη ζωή στο Μάντσεστερ, από άγνωστα για την ώρα αίτια. Οι Γιάγια και Κόλο Τουρέ είναι συντετριμμένοι από το τραγικό γεγονός, αλλά αποφασίστηκε να μην αφήσουν την εθνική τους ομάδα. Με όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να στέκεται στο πλευρό τους.

Σχετικά άρθρα