Καλμαζίδης: «Μπράβο στα κορίτσια γιατί βελτιώνονται συνεχώς…»

Στον τελευταίο πόντο της Ελένης Κιόση γύρισε κι έδωσε το χέρι στον συνεργάτη του Κυριάκο Καμπερίδη, αφήνοντας να φανεί κι ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο του…

Οι δύο συνεχόμενες νίκες επί της Πολωνίας ήταν μία ακόμη δικαίωση για τον Γιάννη Καλμαζίδη και τα κορίτσια του αν και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός όταν ενημερώθηκε για το ρεκόρ που πέτυχε η Εθνική τόνισε ότι: «τα ρεκόρ είναι για τους δημοσιογράφους και όχι για τους προπονητές. Το σημαντικό είναι φυσικά να κερδίζει η ομάδα και να συνεχίσει να δουλεύει όπως δουλεύει τώρα».

Όσον αφορά τις αλλαγές που είχε στην αρχική σύνθεση όπως εξήγησε: «Έγιναν αλλαγές γιατί θέλω όλες τις αθλήτριες έτοιμες., σε εγρήγορση αλλά και γιατί ήθελα να δω και τα υπόλοιπα κορίτσια. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά το πρώτο σετ φάνηκε ότι κι εμείς και η Πολωνία είχαμε έλλειψη ενέργειας, Αυτή η διαδικασία με τα διπλά παιχνίδια και τα ταξίδια είναι κουραστική ειδικά για τα δικά μας κορίτσια που δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιους ρυθμούς. Ήταν μια επανάληψη του 2ου αγώνα της Λάρισας με την Γερμανία, με τη διαφορά ότι τώρα το κερδίσαμε. Αυτό είχα πει στα αποδυτήρια ότι πρέπει να αλλάξουμε και αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια για την προσπάθεια αλλά και γιατί είναι πολύ σημαντικό το να κάνεις δύο καθαρές νίκες με την Πολωνία. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε και χαίρομαι που πλέον σε δύσκολές καταστάσεις πλέον έχουμε τις λύσεις για να κερδίζουμε…»

Από την πλευρά του ο Πολωνός τεχνικός Πιότρ Μακόφσκι τόνισε: «Παίξαμε καλύτερα απ’ ότι στο πρώτο ματς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Αυτό όμως είναι το τίμημα για το ότι χρησιμοποιούμε νεαρές αθλήτριες καθώς σήμερα είχαμε τρεις νεάνιδες στο βασικό σχήμα. Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά στο άμεσο μέλλον θα παίξουν πολύ καλύτερα. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την νίκη της».

Σχετικά άρθρα