Δρίκος: «Κρατάω την αντίδραση»

Ικανοποιημένος από το πρώτο νταμπλ νικών της Εθνικής και την αντίδραση της ομάδας του, αλλά και εν μέρει προβληματισμένος για την απώλεια του β’ σετ εμφανίστηκε ο Σωτήρης Δρίκος.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι καταφέραμε να κερδίσουμε ένα δεύτερο συνεχόμενο ματς, αλλά πρέπει να μας προβληματίσει κι εμάς και τους αθλητές το γεγονός ότι και πάλι ενώ κερδίζαμε με μεγάλη διαφορά σε ένα σετ, αντί να το τελειώσουμε ωριμότητα και επαγγελματισμό το χάσαμε. Βέβαια η ωριμότητα δεν αποκτάται από τη μια στιγμή στην άλλη κι εμείς έχουμε πολλά νέα παιδιά που παίζουν όλα μαζί και σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές που χρειάζεται μια ψυχολογία αντίδρασης δεν είναι εύκολο να την βρες», είπε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Κρατάω από το σημερινό ματς το ότι καταφέραμε στο τρίτο σετ και αντιδράσαμε ενώ πήραμε βοήθειες από τον πάγκο μας που είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να αλλάξει επίπεδο καθώς μας βοήθησε πάρα πολύ ο Ανέστης. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε για λίγο και να ανασυνταχθούμε για τα τελευταία ματς με το Μαυροβούνιο που αγωνίζεται με την πρώτη του ομάδα. Είναι ωραίος στόχος και όραμα να πάμε εκεί για να παίξουμε, να κάνουμε την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και να δούμε αν θα συνεχίσουμε ή όχι. Μας νοιάζει να συνεχίσουμε όχι γιατί είναι αυτοσκοπός η διάκριση, αλλά για τις εμπειρίες. Χάσαμε μια ευκαιρία στη Ρουμανία να κάνουμε δύο νίκες, μία ακόμη μεγαλύτερη στη Λάρισα με την Πολωνία και έχουμε την ευκαιρία στο Μαυροβούνιο να διορθώσουμε τα λάθη μας και θα παλέψουμε για αυτό»

Από την πλευρά του ο Κουβανός τεχνικός των Αζέρων Λεονάρντο Ταμπάρες δήλωσε: «Η Ελλάδα κέρδισε δίκαια σήμερα, αφού εμείς είχαμε προβλήματα σε όλους τους τομείς. Δεν είχαμε υποδοχή, δεν πιέζαμε στο σερβίς, δεν είχαμε μπλοκ, δεν είχαμε τίποτα. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα στα επόμενα ματς στο Μαυροβούνιο».

Σχετικά άρθρα