Χωρίς προβλήματα το Βέλγιο

Στον πρώτο αγώνα με την Αλγερία, έστω και αγχωτικά κατάφερε το Βέλγιο να πάρει τη νίκη με 2-1.

Μάλιστα οι Βέλγοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Τα γκολ σημείωσαν οι αλλαγές του Βίλμοτς, Φελαϊνί και Μέρτενς.

«Ο πάγκος μας, έκανε τη διαφορά και αυτό αποδεικνύει την ποιότητά μας ως ομάδα. Ήμασταν αργοί στο πρώτο ημίχρονο και δεν βρήκαμε λύσεις απέναντι σε ένα σύνολο, που έπαιζε μόνο άμυνα. Παρ’ όλα αυτά διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας, ήμασταν υπομονετικοί και στο δεύτερο μέρος αποδείξαμε την ικανότητά μας στην εκτέλεση όταν οι αντίπαλοι κουράστηκαν. Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου για το χαρακτήρα τους», δήλωσε ο Βίλμοτς.

Το Βέλγιο αντιμετωπίζει τη Ρωσία και ζητάει τη νίκη για βρεθεί με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση. «Βρισκόμαστε σε ένα μυθικό στάδιο και αυτό είναι πολύ ωραίο. Από την κλήρωση είχα πει ότι Βέλγιο και Ρωσία είναι τα φαβορί του ομίλου. Βέβαια δεν περίμενα η Ρωσία να χάσει βαθμούς με τη Νότιο Κορέα. Εμείς θέλουμε τη νίκη για να προκριθούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Σε σύγκριση με τον αγώνα ενάντια στην Αλγερία έχουμε ένα κυρίαρχο πλεονέκτημα: Δεν θα χρειαστεί να κάνουμε εξ ολοκλήρου το παιχνίδι», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου.

Όσον αφορά την ενδεκάδα ο Βίλμοτς έχει καταλήξει στους 10 και περιμένει να εκτιμηθεί η κατάσταση του Κομπανί, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Αλγερία. Ο Κομπανί πάντως προπονήθηκε κανονικά χθες αλλά ο Βίλμοτς δεν φαίνεται διατεθειμένος να ρισκάρει από τη στιγμή που έχει εναλλακτικές τους Λόμπαρτς και Βερμάλεν.

Φελαϊνί και Μέρτενς διεκδικούν θέση στην αρχική ενδεκάδα στις θέσεις Ντεμπελέ και Τσαντλί. Επίσης ίσως ο Βίλμοτς να επιλέξει τον Βερμάλεν αντί του Βαν Μπούιτεν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Κουρτουά – Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Βαν Μπούιτεν, Βερτόνγκεν – Βίτσελ, Φελαϊνί – Μέρτενς, Ντε Μπράουνε, Αζάρ – Λουκάκου

Σχετικά άρθρα