Με αυτοπεποίθηση η Αλγερία

Λύγισε… η Αλγερία με το Βέλγιο στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο και τώρα στο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε, κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στην Νότια Κορέα με στόχο να βάλει κάτι στο… σακκούλι της για να ελπίζει σε πρόκριση!
«Τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους στο δεύτερο ημίχρονο. Θα έπρεπε να τρέξουμε περισσότερο, όμως είχαν αντοχές. Οι παίκτες μου κουράστηκαν στην επανάληψη, αρκετοί από αυτούς ζήτησαν αλλαγή. Φάνηκε η διαφορά στην εμπειρία, έδειξαν φρεσκάδα, ο διαιτητής όφειλε να σφυρίξει φάουλ στον Φεγκουλί πριν αρχίσει η φάση για το 2-1», είπε ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, μετά τον αγώνα με το Βέλγιο, αφόντας αιχμές και για τη… διαιτησία!
«Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε, πρέπει να παίξουμε ομαδικά. Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση, πρέπει να μπούμε στο γήπεδο όμως υποψιασμένοι και όχι με το κεφάλι ψηλά. Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί, όλοι μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις», τόνισε ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς και συνέχισε: «Κόντρα στο Βέλγιο είπα στους παίκτες να ανέβουν ψηλά. Δεν κατάλαβα κι εγώ τι έγινε στο τελευταίο εικοσάλεπτο, θεωρώ πως βγήκε μεγάλη κούραση».
Από την πλευρά του ο Σοφιάν Φεγκουλί υπογράμμισε: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, το ματς με την Κορέα θα καθορίσει την πορεία μας στον όμιλο, κόντρα σε ένα από τα φαβορί για τον τίτλο σταθήκαμε άξια»!
Απέναντι στο Βέλγιο, κάποιοι παίκτες έδειξαν πως έχουν κακή φυσική κατάσταση και έτσι ο Βόσνιος τεχνικός δοκίμασε σχήμα έχοντας μέσα και τον Σουντάνι, αλλά και τον Σλιμάνι, σε ένα 4-3-1-2 με τον Φενγκουλί να παίζει πίσω από τους φορ. Μπορεί να ξεκινήσει τον Ναμπίλ Ζιλάς στην κορυφή της επίθεσης (οι Σλιμάνι-Σουντάνι δεν είχαν καλή εικόνα με το Βέλγιο). Ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς μπορεί να κάνει αλλαγές και στα πλάγια. Σίγουροι, σε σχέση με τον αγώνα με το Βέλγιο, θα πρέπει να θεωρούνται οι δύο στόπερ, αλλά και οι κεντρικοί χαφ… Ο Βόσνιος τεχνικός περιμένει από την ομάδα του εμφάνιση με πειθαρχία, με τους παίκτες να έχουν περισσότερες ανάσες.
Πιθανή ενδεκάδα (4-2-1-3): Μπολί/Μαντί, Μπουγκέρα, Χαλίς, Μεσμπάχ/Μετζανί, Μπενταλέμπ/Μπραχίμι/Τζαμπού, Ζιλάς, Φεγκουλί.

Σχετικά άρθρα