«Η νικάμε ή πάμε σπίτι μας…»

Μετά την «βαριά» ήττα με 4-0 από την Γερμανία θα τα δώσει… όλα για την επιτυχία κόντρα στις ΗΠΑ, ομάδα που νίκησε στην πρεμιέρα με 2-1 την Γκάνα. Η φράση του Πάουλο Μπέντο «Η νικάμε ή πάμε σπίτι μας…» τα λέει όλα για την σημασία που έχει ο αγώνας για τους Ίβηρες. 

Ερωτηματικό για την Πορτογαλία αποτελεί η κατάσταση στην οποία είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ τιμωρημένος είναι ο Πέπε (αποβλήθηκε στο 32’ με τα «πάντσερ», ενώ οι Ίβηρες έχαναν ήδη 2-0).

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να πονά στο γόνατό του, αλλά αναμένεται να αγωνισθεί, καθώς τις τελευταίες ημέρες προπονείται κανονικά. Με την Γερμανία έπαιξε, αλλά δεν ήταν κακά μέσα στον αγωνιστικό χώρο…
Εκτός είναι δεδομένα ο γκολκίπερ Ρουί Πατρίσιο, ο αριστερός μπακ Φάμπιο Κοεντράο και ο φορ Ούγκο Αλμέιδα, που χτύπησαν. Αμφίβολος είναι ο βασικός στόπερ Μπρούνο Αλβες, που ακόμη και το Σάββατο έκανε ατομικό πρόγραμμα. Έτσι, αναμένεται να παίξουν ο Μπέτο ή ο Εντουάρντο, ο Ρικάρντο Κόστα, ο Αντρέ Αλμέιδα και ο Εντερ. Αν δεν τα καταφέρει ο Αλβες, τη θέση του θα πάρει ο Νέτο .
«Θα είναι μεγάλο λάθος να τα αλλάξουμε όλα μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Η πρόκριση βρίσκεται ακόμα στο χέρι μας και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε ο Πάουλο Μπέντο για τον αγώνα με την Γερμανία, που άφησε αιχμές και για τη διαιτησία, κρίνοντας υπερβολικό το πέναλτι για το 1-0 όσο και την αποβολή του Πέπε (θυμίσουμε πως η Ομοσπονδία της Πορτογαλίας έκανε έφεση)…

«Η νικάμε ή πάμε σπίτι μας. Με ισοπαλία πρακτικά φτιάχνουμε βαλίτσες. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να είμαστε μια ομάδα από άντρες, ώριμη. Σε αυτές τις συνθήκες πάντως ανταποκρινόμαστε καλά. Πρώτα σκεφτόμαστε τη νίκη, όχι πόσα γκολ θα βάλουμε. Πάμε με σίγουρο παιχνίδι και αργότερα αν πρέπει να ρισκάρουμε, θα το κάνουμε. Δεν έχει νόημα να λέμε πως το 4-0 από τη Γερμανία οφείλεται στη ζέστη και την υγρασία. Ήταν λάθος δικό μας και κατόπιν άλλων παραγόντων», υπογράμμισε ακόμα ο Πάουλο Μπέντο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπέτο (Εντουάρντο)/Ζ. Περέιρα, Αλβες (Νέτο), Ρ. Κόστα, Α. Αλμέιδα/Ζ. Μουτίνιο, Μ. Βελόσο, Ρ. Μεϊρέλες/Νάνι, Εντερ, Ρονάλντο .

Σχετικά άρθρα