Απίστευτη άνοδος για την Κόρδοβα!!!

 

Τρελά… πράγματα έγιναν στα Κανάρια Νησιά με την Κόρδοβα να κατακτά την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθώς με γκολ στο 90’+10 πήρε 1-1 από την Λας Πάλμας, ενώ στον πρώτο αγώνα στην έδρα της είχαμε 0-0!

Η Κόρδοβα επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας, μετά από 42 χρόνια και αυτό έγινε με συγκλονιστικό τρόπο, αγκαλιάζοντας το 3ο εισιτήριο ανόδου!

Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε γκολ (0-0), ενώ η Λας Πάλμας έκανε το 1-0 με τον Απόνιο στο 48’… Η Κόρδοβα πίεσε στη συνέχεια, αλλά στο τέλος του αγώνας ο κόσμος της γηπεδούχου δεν… άντεξε και πηδούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Χιλιάδες φίλαθλοι… περικύκλωσαν τον αγωνιστικό χώρο και στο 90’+3 ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι. Ο ρέφερι απείλησε με διακοπή, ενώ οι αστυνομίες δυνάμεις προσπαθούσε να απομακρύνει τον κόσμο… Τελικά το ματς ξεκίνησε μετά από μερικά λεπτά, και στην τελευταία φάση (90’+10) έγινε γέμισμα από τους παίκτες της Κόρδοβα και ο Νταβίλα εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση, πετυχαίνοντας το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του (1-1)! Με τους παίκτες της φιλοξενούμενης να φεύγουν… τρέχοντας προς τα αποδυτήρια, με συνοδεία αστυνομικής δύναμης! Όπως και το διαιτητικό τρίο…
Να θυμίσουμε πως ίσχυε ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Εάν οι δυο ομάδες έφερναν, πάντως, ξανά 0-0 και δεν άλλαζε κάτι στην παράταση, τότε θα έπαιρνε την άνοδο η ομάδα που είχε τερματίσει ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου, δηλαδή η Λας Πάλμας!

Να θυμίσουμε ότι Εϊμπάρ και Λα Κορούνια ανέβηκαν απευθείας, καθώς κατέκτησαν την 1η και την 2η θέση στην κανονική περίοδο… Στην 3η θέση ήταν η Μπαρτσελόνα Β’, η οποία δεν μπορεί να ανέβει στη πρώτη κατηγορία και έτσι στα μπαράζ έπαιξαν Μούρθια, Σπόρτιγκ Χιχόν, Λας Πάλμας και Κόρδοβα, ομάδες που πήραν τις θέσεις 4-7!

Αναλυτικά στα πλέι οφ ανόδου στην Β’ Ισπανίας έχουμε:

Ημιτελικά
Κόρδοβα-Μούρθια 0-0
Μούρθια-Κόρδοβα 1-2

Λας Πάλμας-Σπόρτινγκ Χιχόν 1-0
Σπόρτιγκ Χιχόν-Λας Πάλμας 0-1

Τελικοί
Κόρδοβα-Λας Πάλμας 0-0
Λας Πάλμας-Κόρδοβα 1-1

Σχετικά άρθρα