Περίπατος του ΠΑΟΚ στο φημισμένο Rimini Cup

Είναι ένα από τα κορυφαία τουρνουά στην Ευρώπη στην ηλικία των 15 ετών. Στους αγώνες του έχουν διακριθεί ποδοσφαιριστές όπως ο Φίλιπ Λαμ, ο Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ, ο Σάμι Κεντίρα, ο Μάριο Γκόμεζ, ο Νούρι Σαχίν, ο Μάσιμο Αμπροζίνι, ο Ματς Χιούμελς και πάρα πολλοί άλλοι που διαπρέπουν στα γήπεδα της Ευρώπης. Ελπίδα όλων μας είναι σε λίγα χρόνια στα ονόματα αυτά να συμπεριλαμβάνονται και ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος κάνοντας συνεχή βήματα προόδου αρχικά κλήθηκε να συμμετάσχει στο Rimini Cup. Πριν από τέσσερα χρόνια. Και πλέον ήρθε η στιγμή να το κατακτήσει. Με χαρακτηριστική ευκολία οι ποδοσφαιριστές του Αλέξη Τασούλη και του Μιχάλη Χριστάρα πανηγύρισαν το Rimini Cup προκαλώντας αίσθηση στους Γερμανούς που δίνουν μεγάλη σημασία στη συγκεκριμένη διοργάνωση και κάθε χρόνο στέλνουν εκεί τις κορυφαίες ομάδες τους.

Καμία, όμως, δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση στον ΠΑΟΚ που πήρε τον τίτλο μόνο με νίκες και το κυριότερο με το επιθετικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που διδάσκονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές στα Τμήματα Υποδομής του συλλόγου. Γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στους παρατηρητές, οι οποίοι περίμεναν να δουν μια ομάδα να παίζει αμυντικά και με αντεπιθέσεις.

Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να πάρουν ανάσα. Στον τελικό κόντρα στην περσινή κάτοχο του τίτλου Χόφενχαϊμ ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός. Το ημίχρονο τελείωσε 3-0 και τελικά ο Δικέφαλος σταμάτησε στο 5-2. Από δύο γκολ έβαλαν οι Υφαντίδης, Χατζηδίμπας κι ένα ο Χατζηστραβός.

Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει 1-0 της Νυρεμβέργης με γκολ του Χατζηδίμπα, ενώ στον όμιλο είχε κερδίσει κατά σειρά 1-0 τη Μικτή Βαυαρίας (μετέχουν οι καλύτεροι παίκτες από τη Μπάγερν και τις υπόλοιπες ομάδες της περιοχής), 1-0 τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και 4-0 τη Σβάινφουρτ.

Τον τελικό παρακολούθησαν και περίπου 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν οδικώς από το Ντίσελντορφ για να στηρίξουν τις προσπάθειες της ομάδας.

Πηγή: paokfc.gr

Σχετικά άρθρα