«Σκιές» στο Μουντιάλ για «στημένους» αγώνες!

«Βόμβα» στα θεμέλια του διεθνούς ποδοσφαίρου και φυσικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου βάζει η αποκάλυψη της Daily Telegraph. Η αγγλική εφημερίδα πραγματοποίησε έρευνα σε συνεργασία με το Κανάλι 4, η οποία διήρκεσε αρκετούς μήνες, και έφερε στο “φως” της δημοσιότητας συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με την δράση κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού και χειραγώγησης αγώνων. Από την εν λόγω έρευνα διαπιστώθηκε πως διεθνείς ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Γκάνας αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας είχαν έρθει σε συμφωνία με το συγκεκριμένο κύκλωμα, η οποία είναι σε ισχύ εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, και όλα αυτά με τη σύμφωνη γνώμη του προεδρείου της Ομοσπονδίας. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι η αμοιβή των εμπλεκόμενων ανέρχεται στις 100.000 λίρες…

Η FIFA έχει πληροφορηθεί τις αποκαλύψεις και την Δευτέρα οι ιθύνοντές της αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου προκειμένου να τοποθετηθούν επί του θέματος. Υπενθυμίζεται πως η εθνική ομάδα της Γκάνας συμμετέχει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Οι αποκαλύψεις της Daily Telegraph δεν σταματούν καθώς η εφημερίδα δημοσίευσε και ένα video από μια συνάντηση μεταξύ ενός μάνατζερ αναγνωρισμένου από τη FIFA, εκπροσώπου του ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και του ειδικού ερευνητή, του οποίου την ταυτότητα φυσικά δεν γνωρίζουν οι δύο άνδρες.

«Παντού συμβαίνουν αυτά. Οι διαιτητές μπορούν να αλλάξουν τους αγώνες κάθε φορά. Οπότε αυτή είναι μια επιλογή που μπορούν λάβουν υπόψη τους. Γιατί αν φέρουμε τους δικούς μας διαιτητές να παίξουν στον αγώνα μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς τι θα γίνει. Αν θέλουμε να τελειώσει ένα ματς με σκορ 3-02 μπορούμε να το κάνουμε. Είναι θέμα χρημάτων. Παίρνεις τα χρήματα και για 24 ώρες πιστεύουν όλοι που τους έκλεψε ο διαιτητής και μετά το ξεχνάνε. Μετά διασκεδάζουν, περνούν καλά και δεν το θυμούνται πια», αναφέρεται στη συζήτηση.

Η αντίδραση της Ομοσπονδίας ήταν να ζητήσει από την αστυνομία την διερεύνηση της υπόθεσης ενώ τονίζεται πως τα δύο αυτά άτομα, τα οποία φέρονται να την εκπροσωπούν, πλησίασαν τον πρόεδρο και του πρότειναν να αγοράσουν εκ μέρους μιας αγγλικής εταιρίας τα δικαιώματα των φιλικών αγώνων της εθνικής. Η συμφωνία δεν υπεγράφη και όπως επισημαίνεται από τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έχει προχωρήσει ήδη σε καταγγελία στην FIFA.

Δείτε ΕΔΩ το επίμαχο video

Σχετικά άρθρα