Θα ήταν ενδιαφέρον το ρίσκο Σάμαρη

Δεν υπάρχει ούτε ως σενάριο στα πολλά που κυκλοφορούν εν αναμονή του μεγάλου αγώνα με την Ακτή η χρησιμοποίηση του Ανδρέα Σάμαρη στο αρχικό σχήμα της Εθνικής μας ομάδας, στη θέση του τιμωρημένου Κώστα Κατσουράνη.

Άλλοι βλέπουν Τζιόλη μαζί με Μανιάτη, Κονέ στο κέντρο. Άλλοι εκτιμούν ότι θα παίξει από την αρχή ο Καραγκούνης και είτε θα πάει στο άκρο της επίθεσης ο Κονέ, είτε θα μπει αμυντικό χαφ ο Μανιάτης. 

Κι όμως η επιλογή Σάμαρη μπορεί να μοιάζει ρισκαδόρικη, υπό την έννοια ότι ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού δεν έχει διεθνείς συμμετοχές και είναι «ρούκι» σε μεγάλη διοργάνωση, ωστόσο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παράλογη ή εκτός πραγματικότητας.

Ο Σάμαρης έχει την τεχνική, το ύψος και τη δύναμη να είναι πολύ χρήσιμος σε ένα τέτοιο ματς και να αντιμετωπίσει τον Τουρέ και τις μετωπικές του. Επιπλέον, διαθέτει και τις παραστάσεις για αγώνες τέτοιου επιπέδου, έχοντας μπει στα πολύ βαθιά με τις συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό. 

Είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη, να βγάλει μεγάλες μπαλιές για τους κυνηγούς, να επιχειρήσει να σκοράρει με το καλό μακρινό σουτ του. Ακόμη και να εκτελέσει υποδειγματικά κάποιο στημένο κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Ρίσκα τέτοιου μεγέθους από τον Σάντος είναι ασυνήθιστα και ειδικά σε ένα ματς τόσο μεγάλης σημασία, αλλά ουδείς μπορεί να διαφωνήσει ότι ένα τέτοιο ρίσκο θα είχε ενδιαφέρον το βράδυ της Τρίτης, στο σημαντικότερο ματς της μουντιαλικής ιστορίας της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα