Καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

23 Ιουνίου 2014

Δροσερή, πολύχρωμη και light

Μερίδες: 2

Υλικά

λαχανικά - 85 γρ. (περίπου 4 φλιτζάνια), ανάμικτα, πράσινα (ρόκα, σπανάκι, σαλάτα, λόλα)

ζυμαρικά - 150 γρ. , (ή ολικής άλεσης)

ντομάτα - 1/3 φλιτζανιού, λιαστές, ψιλοκομμένες

κάπαρη - 2 κ.σ. , στραγγισμένη

ξύδι βαλσάμικο - 2 κ.σ.

ελαιόλαδο - 1 1/2 κ.σ., έξτρα παρθένο

αλάτι - κατά βούληση

πιπέρι - φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

γραβιέρα - 2 κ.σ. , φρεσκοκομμένες φλύδες ( ή παρμεζάνα)

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε κάτω από κρύο νερό.

Σε μεγάλη σαλατιέρα, αναμιγνύουμε τα ζυμαρικά, τα ανάμικτα πράσινα λαχανικά, τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε καλά και ακριβώς πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε τις φλύδες του τυριού.

Πηγή: toarkoudi.gr

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ