Για την πρωτιά και μόνο

Πρώτος στόχος εξετελέσθη με απόλυτη επιτυχία. Ολλανδία και Χιλή προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων.

 

Ο δεύτερος στόχος θα ολοκληρωθεί απόψε στο Σάο Πάουλο, όπου θα συναντηθούν μεταξύ τους. Απώτερος σκοπός το θετικό αποτέλεσμα που θα δώσει στη μία από τις δύο την πρωτιά και ταυτόχρονα την αποφυγή του πιθανού ζευγαρώματος με τη Βραζιλία στην προσεχή φάση. Εκτός αυτού ο επικεφαλής κερδίζει και μία μέρα επιπλέον ξεκούρασης, πριν από τον επόμενο αγώνα.

 

Η Ολλανδία διευκολύνεται και με την ισοπαλία, αφού υπερτερεί της αντιπάλου της στη διαφορά των τερμάτων.

 

Από τους Οράνιε θα απουσιάσει ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι (τρία γκολ μέχρι τώρα), που είναι τιμωρημένος. Για τη θέση του ο Φαν Χάαλ δεν ανησυχεί καθόλου . Η Ολλανδία διαθέτει πολύ καλούς επιθετικούς. Ίσως λείψει και ο αμυντικός Μάρτινς, που τραυματίστηκε εναντίον της Αυστραλίας.

 

«Θα ήθελα να αγωνιστώ εναντίον της Βραζιλίας. Όχι τώρα. Αλλά αργότερα. Μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού της» είπε ο Φαν Πέρσι «Δεν πιστεύω πως η απουσία μου θα αποδυναμώσει την ομάδα. Οι Χούντελααρ και Ντεπέιγ είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Έχουν κάνει μία καταπληκτική προετοιμασία. Είδα τη Χιλή να παίζει εναντίον της Ισπανίας. Πρόκειται για αξιόλογο σύνολο. Θα μας δυσκολέψει. Καλά προετοιμασμένοι παίκτες, δυνατοί, παίζουν ομαδικά. Τουλάχιστον με ισοπαλία θα είμαστε χαρούμενοι».

 

Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός ετοιμάζει αλλαγές, όμως το ίδιο σκέφτεται και ο ομόλογός του της Χιλής Χόρχε Σαμπαόλι. Και οι δύο έχουν μελετήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης που ακολουθεί.

 

Ενδέχεται να μείνουν στον πάγκο οι Βιδάλ και Αρανγκίς (δεν έχουν αναρρώσει πλήρως από τους τραυματισμούς τους, επίσης έχουν δεχθεί κίτρινη κάρτα. Η παρουσία τους θα είναι πιο χρήσιμη στον επόμενο γύρο). Η  Χιλή υπολογίζει ιδιαίτερα το επιθετικό, ξέφρενο παιχνίδι της Ολλανδίας. Επίσης εκτιμά πως ορισμένα στελέχη της είναι άκρως επικίνδυνα.

 

Η Χιλή έπαιξε με Αυστραλία και Ισπανία , αλλά παράλληλα μελέτησε το αγωνιστικό ύφος των Ολλανδών. Συμπαγής άμυνα, πιεστικό κέντρο και γρήγορη προς τα εμπρός πάσα για να αξιοποιηθούν οι ταχύτατοι επιθετικοί της.

 

«Ο Άριεν Ρόμπεν είναι πολύ γρήγορος. Η Ολλανδία είναι δυναμική ομάδα. Απαιτείται πανουργία για να την καταβάλεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χιλιανός μέσος Φρανσίσκο Σίλβα.

 

Για τους λάτρεις των εμφανίσεων η Ολλανδία θα φορέσει για πρώτη φορά εφέτος την παραδοσιακή πορτοκαλί εμφάνισή της. Ξεχνά για λίγο το μπλε χρώμα.

 

Συναντήθηκαν προπολεμικά (8/6/1928) στο Ρότερνταμ για το Ολυμπιακό τουρνουά. Αποτέλεσμα ισόπαλο 2-2.

 

 

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα ντε Σαο Πάουλο, Σάο Πάουλο

 

 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπακαρί Μπασαμά (Γκάμπια)

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 19:00 – ΝΕΡΙΤ – ΝΕΡΙΤ HD

 

Σχετικά άρθρα