«Δε θέλω να με σέβονται, θέλω νίκες»

Έξαλλος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο για άλλη μια φορά με την απόδοση της Ferrari στο γκραν πρι της Αυστρίας. Ο Ισπανός πιλότος κατάφερε έστω κι έτσι να τερματίσει στην 5η θέση και έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων του. Ωστόσο εκείνος τονίζει πως… δε θέλει να τον σέβονται αλλά να κερδίζει, δείγμα της απελπιστικής κατάστασης που βρίσκεται. 

«Δεν είμαι ικανοποιημένος, είναι 5 χρόνια που είμαστε έτσι. Σίγουρα είναι ωραίο που όλοι αναγνωρίζουν ότι δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Υπάρχει σεβασμός από τους οδηγούς τους προϊσταμένους και τους οπαδούς της ομάδας για τη δουλειά που κάνεις, αλλά προτιμώ να μην υπάρχει σεβασμός και να έχω περισσότερα τρόπαια. Προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε κάτι, ας προσπαθήσουμε λίγο καλύτερα ώστε να ανέβουμε στο βάθρο και να πάρουμε νίκες.»

Ο Ισπανός συνέχισε μιλώντας για την πολύ μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει μεταξύ των W05 και F14T.

«Η διαφορά μεταξύ των δύο μονοθεσίων είναι απίστευτη. Αν η Mercedes έτρεχε με αυτές τις ρυθμίσεις (σ.σ. μιλά για τον ρυθμό του Hamilton στους πρώτους γύρους) σε όλο τον αγώνα τότε θα έριχνε γύρο σε όλο το grid. Όμως δεν μπορούν να πηγαίνουν έτσι σε όλο τον αγώνα.»

Σχετικά άρθρα