Χάνει το Μουντιάλ το Κατάρ!

Πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η χώρα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022 και να μην γίνει τελικά στο Κατάρ όπου είχε συμφωνηθεί.

Αυτή η είδηση φαίνεται να γίνεται όλο και πιο πιθανό να πραγματοποιηθεί, καθώς η FIFA σκέφτεται σοβαρά πλέον να αφαιρέσει το Μουντιάλ από το Κατάρ και να ανατεθεί στις ΗΠΑ και τον Καναδά!

Θυμίζουμε, ότι στη δημοσιότητα βγήκαν άρθρα που ήθελαν τον Μισέλ Πλατινί να είναι μπλεγμένος σε σκάνδαλο όσο αν αφορά τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στο Κατάρ. Η Telegraph έγραφε πως έχει στην κατοχή της στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Πλατινί και ο Μπιν Χαμάμ είχαν συνάντηση λίγη ώρα πριν από την καθοριστική ψηφοφορία, όταν ο παράγοντας από το Κατάρ τον προσέγγισε ώστε να του μιλήσει για την υποψηφιότητα της χώρας του και να ζητήσει την συμπαράσταση του.

Ο Πλατινί είχε παραδεχτεί πως είχε δειπνήσει με τον Νικολά Σαρκοζί και αξιωματούχους από το Κατάρ, χωρίς ωστόσο να του έχει ζητηθεί η υποστήριξη της υποψηφιότητας της αραβικής χώρας. Επίσης η πρόσληψη του γιου του προέδρου της UEFA, σε ηγετικό πόστο σε αθλητική εταιρεία στο Κατάρ, έδωσε λαβές για σενάρια.

Όπως αναφέρει η «Confidential», στη FIFA εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να παραχωρήσουν την διεξαγωγή του Μουντιάλ στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα και επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις αλλά και το σκεπτικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αν τελικά παρθεί η απόφαση για αλλαγή της διοργανώτριας χώρας θα πρόκειται για ένα «άνευ προηγουμένου» γεγονός, καθώς ποτέ άλλοτε δεν έχουν ληφθεί τόσο σκληρά μέτρα.

Σχετικά άρθρα