Σπάνε όλα τα ρεκόρ θεαματικότητας

Το Μουντιάλ που ήδη παρακολουθούμε δεν είναι μόνο από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων χρόνων, αλλά και από τα πιο δημοφιλή. Οι αγώνες του καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ θεαματικότητας. Την αιτία αναζητήστε την όχι μόνο στα καλά παιχνίδια, αλλά και στην ώρα.

Οι διοργανωτές έχουν προσαρμόσει τα ματς στο ευρωπαϊκό «prime time» κάτι που σημαίνει ότι τα ματς αρχίζουν νωρίς το μεσημέρι για τη Νότια Αμερική. Η ώρα αυτή είναι η ώρα της σιέστας, άρα είναι πιο εύκολο και για τους κατοίκους της Αμερικανικής ηπείρου να δουν τα ματς που τους ενδιαφέρουν.

Μόνοι χαμένοι οι Ασιάτες που θα πρέπει να ξυπνούν νωρίς το πρωί ή να κοιμούνται αργά. Ως φαίνεται όμως ούτε αυτοί πτοούνται παρ’ όλο που Ιάπωνες και Κορεάτες δεν τα πήγαν καλά.

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που καταγράφουν οι αγώνες σε ΗΠΑ και Καναδά, χώρες που έχει μικρή διείσδυση το ποδόσφαιρο, όπως και στην Αυστραλία
Το Αμερικανικό ESPN που μεταδίδει τους αγώνες είδε να καταγράφονται οι υψηλότερες θεαματικότητες ποδοσφαιρικών αγώνων όταν παίζουν οι ΗΠΑ.

Κι ακόμη:

• 42, 9 εκ. Βραζιλιάνοι είδαν από το κανάλι Globo τον αγώνα με την Κροατία και το ανέδειξαν δημοφιλέστερο πρόγραμμα της χρονιάς.

• 14,2 εκ. άτομα στη Μεγάλη Βρετανία από το BBC  και 12,8 εκ. Ιταλοί από τη RAI1 είδαν τον αγώνα Αγγλίας –  Ιταλίας, γεγονός που έστειλε το πρόγραμμα στη κορυφή των δημοφιλέστερων προγραμμάτων της χρονιάς και για τις δύο χώρες!

• 34,1 εκ. παρακολούθησαν την Ιαπωνία να παίζει με την  Ακτή του Ελεφαντοστού στο  NHK. Το επόμενο δημοφιλέστερο αθλητικό πρόγραμμα της χρονιάς είχε ακριβώς τους μισούς θεατές!

• 26,4 εκ. συντονίστηκαν με την ARD στη Γερμανία για να δουν την εθνική τους να σκορπά τη Πορτογαλία.

• 11,1 εκ. είδαν στο ESPN τον αγώνα ΗΠΑ – Γκάνα σημειώνοντας νέο ρεκόρ τηλεθέασης για αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου στις ΗΠΑ και άλλά 4,8 εκ. από την Univision το Ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο.

Η ΦΙΦΑ έβαλε στα ταμεία της το 2010 ούτε λίγο, ούτε πολύ 150 εκ. δολάρια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Αφρικανικού Μουντιάλ. Φέτος περιμένει πολύ περισσότερα, αφού τα δικαιώματα εκτός από την τηλεοπτική εικόνα περιλαμβάνουν ευρυζωνικές συνδέσεις, δικαιώματα  ‘Ιντερνετ και ραδιοφωνικά. Περισσότερες από 160 χώρες θα πληρώσουν για να δουν ή να ακούσουν Μουντιάλ!

Σχετικά άρθρα