Χωρίς αλλαγές η Ουρουγουάη στον «τελικό» με τους Ιταλούς

Η ήττα από την Κόστα Ρίκα στην πρώτη αγωνιστική, είναι εκείνη η οποία έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την Ουρουγουάη.

Έτσι η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρεζ είναι αναγκασμένη να κυνηγήσει τη νίκη, και μόνο αυτή, απέναντι στους Ιταλούς, αν θέλει να πάρει το εισιτήριο για τους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ιταλία από την άλλη βολεύεται και με ισοπαλία.

Ο Σουάρες είναι ο παίκτης βαρόμετρο για την Ουρουγουάη και αυτό φάνηκε στην αναμέτρηση κόντρα στους Άγγλους. Ο παίκτης της Λίβερπουλ έβαλε με εντυπωσιακό τρόπο την υπογραφή του αφού σημείωσε και τα δύο τέρματα της “σελέστε”.

«Δεν ήμασταν πεθαμένοι, δεν είμαστε ελκυστική ομάδα, αλλά έχουμε ποδοσφαιριστές που είναι πολύ ενωμένοι και νιώθουν μεγάλη αγάπη για τη χώρα», σχολίασε ο τεχνικός της Ουρουγουάης και συνέχισε λέγοντας πως η ομάδα του έχει πλεονέκτημα αφού πολλοί από τους παίκτες της αγωνίζονται στην Seria A: «Συνέβη και στο προηγούμενο παιχνίδι. Το ότι θα έμπαινε ο Λάμπερτ, μου το είχε πει νωρίτερα ο Σουάρες και γι’ αυτό είχαμε έτοιμο τον Κοάτες. Είναι πράγματα που τα ξέρουμε από πρώτο χέρι και δεν ξέρω αν η λέξη είναι πλεονέκτημα, αλλά μπορούμε να έχουμε καλύτερη άποψη για ορισμένες λεπτομέρειες».

Η Ουρουγουάη δεν φοβάται την Ιταλία σύμφωνα με τον Ταμπάρεζ: «στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει φόβος, ανησυχία ναι, για παράδειγμα για τον Μπαλοτέλι, έχουμε δουλέψει για να τον περιορίσουμε».

Και επειδή ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της “σελέστε” δεν σκέφτεται μεγάλες αλλαγές για τον αποψινό (24/06) “τελικό”. Ο Μάξι Περέιρα θα είναι κανονικά στη διάθεση του Ταμπάρεζ, αφού εξέτισε την ποινή του μετά την αποβολή του στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα. Ο Χιμένες, αντικατέστησε επάξια τον αρχηγό, Ντιέγκο Λουγκάνο (ο οποίος είναι τραυματισμένος στο γόνατο), έτσι αναμένεται να πάρει θέση βασικού και απόψε.

«Δεν μου περνάει από το μυαλό ούτε το να είμαι ο καλύτερος παίκτης του Μουντιάλ ούτε τίποτα τέτοιο. Μοναδικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη. Το γόνατό μου είναι σε τέλεια κατάσταση, σε φυσική κατάσταση δεν είμαι στο 100% αλλά ψυχολογικά ναι και αυτό είναι υπέρ σου σε ένα παιχνίδι», σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου ο Σουάρες.

Ενώ σχετικά με τον αγώνα κόντρα στους Ιταλούς σχολίασε «Τους έχω αντιμετωπίσει μερικές φορές όταν ήμουν στον Αγιαξ αλλά και πέρσι στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Είναι δυνατοί και τακτικά πολύ πειθαρχημένοι. Προσπαθούν να αφήνουν ελάχιστο χώρο στον αντίπαλο, αλλά όπως λέω πάντα, όπως έχουν τις αρετές τους, έχουν και τα ελαττώματά τους».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Μουσλέρα – Κάσερες, Χιμένες, Γκοδίν, Περέιρα – Γκονσάλες, Αρέβαλο Ρίος, Λοδέιρο, Ροντρίγκες – Σουάρες, Καβάνι

Σχετικά άρθρα