Σαρωτική Μπάρτσα, διέλυσε την Ρεάλ! (pic)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον τρίτο ισπανικό τελικό η Μπαρτσελόνα, που με χαρακτηριστική άνεση διέλυσε την Ρεάλ με 94-79 και πήρε προβάδισμα στη σειρά με 2-1! 
«Περίπατο» πήγαν οι άμυνες κατά την διάρκεια της πρώτης περιόδου, με την Μπαρτσελόνα να έχει τον πρώτο λόγο. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν μικρό προβάδισμα με 17-13 μέχρι το έκτο λεπτό, αλλά από εκεί και πέρα οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ πήραν φόρα και μετά από δέκα  αγωνιστικά λεπτά ήταν μπροστά με 30-21! Η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο, με την Ρεάλ να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό και την διαφορά να ανεβαίνει στους 14 πόντους και το 34-20 στο 12ο λεπτό! Η Ρεάλ προσπάθησε και μείωσε την ψαλίδα, αλλά η Μπαρτσελόνα πήγε στα αποδυτήρια με το +12 και το 42-30. Η διαφορά της Μπαρτσελόνα πήρε θριαμβευτικές διαστάσεις μετά την ανάπαυλα με τους γηπεδούχους να έχουν βάλει τα θεμέλια της νίκης τους μιας και στο 30ο λεπτό ήταν μπροστά με 80-63. Η τελευταία περίοδος του τρίτου τελικού, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με την διαφορά να ανεβαίνει πάνω από τους 20 πόντους και την Μπαρτσελόνα να στήνει πάρτι! Οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν εύκολα στη νίκη με όπως δείχνει και το τελικό 94-79, έκανε το 2-1 στη σειρά. Ο επόμενος τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι προγραμματισμένος για τις 26/06 και εφόσον η Μπαρτσελόνα επικρατήσει θα πανηγυρίσει τον τίτλο! 
 Mεγάλος πρωταγωνιστής της Μπαρτσελόνα ήταν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος πριν από την έναρξη της αναμέτρησης τιμήθηκε για το ρεκόρ συμμετοχών του σε ματς πλέι οφ του πρωταθλήματος, έχοντας 19 πόντους. Τον ακολούθησε ο Μπραντ Ολεσον με 15 πόντους και ο Μπόστιαν Νάχμπαρ με 14 πόντους. Ο Κώστας Παπανικολάου σε 26:17 λεπτά συμμετοχής είχε 12 πόντους με ½ δίποντα, 2/2 τρίποντα και 4/7 βολές, ενώ μάζεψε και 2 ριμπάουντ. Από την Ρεάλ ξεχώρισε ο Σέρχιο Γιουλ με 15 πόντους, ενώ 13 πόντους είχε ο Τζέισι Κάρολ. Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του Γιάννη Μπουρούση που στα 26:06 που πάτησε παρκέ είχε 13 πόντους με 3/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 4/5 βολές ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 1 ασίστ.
O εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελονα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο κατά την διάρκεια της βράβευσης του από τους ανθρώπους της λίγκας για το ρεκόρ του, των περισσότερων συμμετοχών στα πλέι οφ στο ισπανικό πρωτάθλημα! 

Σχετικά άρθρα