Μόνο αν γίνει Ελλάδα, μπορεί!

Είναι κανόνας απαράβατος. Χωρίς γκολ δεν μπορείς να νικήσεις. Δεν μπορείς να φθάσεις στην επιτυχία. Το Ιράν μάλλον έχει μάθει τι πρέπει να κάνει απόψε εναντίον της αδιάφορης Βοσνίας-Ερζεγοβίνης αν θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση του μουντιάλ . Να πετύχει γκολ.

 

Υπάρχουν ακόμη πιθανότητες πρόκρισής του, αλλά θα πρέπει να ξεχάσει την αμυντική τακτική, με την οποίαν έφθασε στην ισοπαλία (0-0) με τη Νιγηρία και στην ήττα (1-0, στο τελευταίο λεπτό) από την Αργεντινή.

 

Ο Πορτογάλος τεχνικός Κάρλος Κεϊρός μελέτησε τα σχέδια του και θα αλλάξει πολλά για το σημερινό αγώνα στο Σαλβαδόρ. Με νίκη το Ιράν προκρίνεται, αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει η Νιγηρία να χάσει από την Αργεντινή. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Αφρικανούς και με τα ίδια γκολ, εκατέρωθεν, θα γίνει κλήρωση…

 

«Οι παίκτες μου οφείλουν να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Οι όποιες ευκαιρίες πρέπει να γίνουν γκολ» τόνισε ο Κεϊρός , ο οποίος εγκαταλείπει την εθνική ομάδα του Ιράν μετά το Παγκόσμιο κύπελλο λόγω της έλλειψης οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση της χώρας.

 

Το Ιράν θέλει την πρόκριση στο δεύτερο γύρο για το λόγο αυτό ο Πορτογάλος θα ενισχύσει περισσότερο την επιθετική γραμμή του παίζοντας πολλές φορές και με τρεις κεντρικούς κυνηγούς.

 

Οι Βόσνιοι στο ντεμπούτο τους σε αυτό το Παγκόσμιο κύπελλο άρχισαν εναντίον της Αργεντινής. Άφησαν άριστες εντυπώσεις παρά την ήττα με 2-1, αλλά στον επόμενο αγώνα εναντίον της Νιγηρίας ήταν αγνώριστοι. Άχρωμοι, άγευστοι, ανήμποροι να ελέγξουν το ρυθμό του παιχνιδιού. Έχασαν 1-0 από τη Νιγηρία κι επιστρέφουν νωρίς στο Σαράγιεβο, αν κι είχαν όλες τις ευκαιρίες να φθάσουν τουλάχιστον στο δεύτερο γύρο.

 

Ο προπονητής Σάφετ Σούσιτς εξακολουθεί να δέχεται επικρίσεις για τον αποκλεισμό, ωστόσο δηλώνει πως η ομάδα του πρέπει να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι, με τη συγκομιδή τριών βαθμών.

 

Πολλοί περίμεναν τα λαμπρά αστέρια της να λάμψουν, αλλά απογοητεύτηκαν από την εμφάνισή τους. Ο Τζέκο ήταν άλλος παίκτης. Έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Σούσιτς έχει αποφασίσει να αφήσει εκτός παιχνιδιού όλες τις βεντέτες του συγκροτήματος.

 Το Ιράν είναι πολύ καλύτερο από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Από το 2001 μέχρι σήμερα σε πέντε φιλικά παιχνίδια έχει σημειώσει τέσσερις νίκες. Καμία οι Βόσνιοι. Τα τέρματα υπέρ των Περσών με 16-7. Συντριπτική υπεροχή.

 

  ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα Φόντε Νόβα, Σαλβαδορ

 

 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Μπελάσκο Καρβάγιο (Ισπανία)

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 19: 00 – ΝΕΡΙΤ – ΝΕΡΙΤ HD

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα