Κοσμοπλημύρα για τον Μέσι(α)

Η θεατρική παράσταση «Ο Λιονέλ Μέσι και η μοναξιά του» ανεβαίνει απόψε στο θέατρο Μπέιρα-Ρίο του Πόρτο Αλέγκρε.
 
Αναμένεται κοσμοσυρροή από Αργεντίνους θαυμαστές του που θα περάσουν τα σύνορα για χάρη του.
 
Η Αργεντινή ολοκληρώνει σήμερα το βράδυ τις υποχρεώσεις της στους ομίλους εναντίον της Νιγηρίας. Παιχνίδι τυπικού χαρακτήρα για την Αλμπισελέστε , όσον αφορά στην πρόκριση, θέλει όμως βαθμό για να τερματίσει επικεφαλής του ομίλου.
 
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Πόρτο Αλέγκρε, στα δυτικά της Βραζιλίας, κοντά στα Αργεντίνικα σύνορα. Ορδές υποστηρικτών του Μέσι και της Αργεντινής έφθασαν  μέρες πριν για να δουν τα είδωλά τους. Κοιμήθηκαν μέσα σε λεωφορεία, μέσα σε φορτηγά. Αναμένονται πάνω από 50.000 εκδρομείς να δώσουν το παρόν στο Πόρτο Αλέγκρε. Τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς δεν έχουν εισιτήρια για να μπουν στο γήπεδο. Μέγιστο θέμα ασφαλείας ταυτόχρονα.
 
Μέχρι τώρα ο Μέσι είναι το κλειδί της επιτυχίας. Κάτι αναμενόμενο. Η ισοπαλία είναι αποτέλεσμα που βοηθά αμφότερες, αφού η μεν Αργεντινή θα τερματίσει πρώτη, η δε Νιγηρία θα προκριθεί ως δεύτερη στον επόμενο γύρο για πρώτη φορά μετά το 1998.
 
Η Νιγηρία έφθασε στη Βραζιλία με τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αφρικής. Η απόδοση της δεν ήταν καλή μέχρι τη στιγμή που επικράτησε 1-0 της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και βελτίωσε την ψυχολογία της.
 
Το παιχνίδι έχει κινητοποιήσει τις αρχές οι οποίες φοβόνται σύρραξη Αργεντινών και Βραζιλιάνων μεθυσμένων φιλάθλων. Αρχικά έκλεισαν τα σύνορα για ανθρώπους με μαύρο ποινικό μητρώο, όμως εκφράζονται φόβοι πως είναι αρκετοί αυτοί που βρίσκονται ήδη στο Πόρτο Αλέγκρε.
 
 
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
 
 Γνώριμοι από τρεις προηγούμενες τελικές φάσεις Παγκοσμίου κυπέλλου. Λες και το κάνει επίτηδες η κληρωτίδα και τις βάζει πάντα μαζί.
Συνολικά στην προϊστορία η Αργεντινή υπερέχει με τέσσερις νίκες έναντι μίας της Νιγηρίας και ισάριθμης ισοπαλίας. Στα τέρματα επικράτηση της Αλμπισελέστε με 8-6.
 
Για το Παγκόσμιο κύπελλο: Αργεντινή – Νιγηρία 2-1 (1994. Φόξμπορο, ΗΠΑ. Τελικά. Φάση ομίλων. Δεύτερη αγωνιστική. Κανίχια 21΄, 28΄- Σιάσια 8΄). Προκρίθηκαν αμφότερες με τους ίδιους βαθμούς. Η Νιγηρία πρώτη, η Αργεντινή τρίτη. Οι Αφρικανοί αποκλείστηκαν στο δεύτερο γύρο από την Ιταλία (2-1 στην παράταση). Ο Στέφεν Κέσι, προπονητής τους σήμερα, τότε ως παίκτης, είχε κάτσει στον πάγκο. Η Αργεντινή έμεινε επίσης εκτός ,στην ίδια φάση, με ήττα 3-2 από τη Ρουμανία.
 
Αργεντινή – Νιγηρία 1-0 (2002. Ιμπαράκι, Ιαπωνία. Τελικά. Φάση ομίλων. Πρώτη αγωνιστική. Μπατιστούτα 63΄). Αποκλείστηκαν και οι δύο, νωρίς-νωρίς.
 
Αργεντινή – Νιγηρία 1-0 (2010. Γιοχάνεσμπουργκ, Νότιος Αφρική. Τελικά. Φάση ομίλων. Πρώτη αγωνιστική. Χάινσε 6΄). Η Νιγηρία τερμάτισε τελευταία. Αποκλείστηκε. Η Αργεντινή προχώρησε ως πρώτη, με τρεις νίκες. Έμεινε έξω στα προημιτελικά με βαριά ήττα 4-0 από τη Γερμανία.
 
 ΓΗΠΕΔΟ: Εστάδιο Μπέιρα-Ρίο, Πόρτο Αλέγκρε
 
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
 
 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 19:00 – ΝΕΡΙΤ – ΝΕΡΙΤ HD
 
 

Σχετικά άρθρα