Νάπολη-Πέθανε ο οπαδός που νοσηλευόταν από τον τελικό

Πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης ο φίλαθλος της Νάπολι Τσίρο Εσπόζιτο, 30 ετών, ο οποίος είχε τραυματισθεί από χούλιγκαν της Ρόμα λίγο πριν από την έναρξη του ματς Φιορεντίνα – Νάπολι στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης, στις 2 του περασμένου Μαΐου.
Σε επίσημο ανακοινωθέν του, το νοσοκομείο Τζεμέλι κάνει αναφορά σε «πολλαπλή ανεπάρκεια στην λειτουργία ζωτικών οργάνων». Ο Εσπόζιτο παρέμεινε στην καθολική αυτή πολυκλινική της ιταλικής πρωτεύουσας επί πενήντα ημέρες.
Σε μήνυμά του, ο θείος του ναπολιτάνου φιλάθλου ζητά «να μην προβεί κανείς, τώρα, σε πράξεις βίας, εν ονόματι του Τσίρο. Να μείνουν όλοι ψύχραιμοι διότι αυτή την στιγμή δεν χρειάζεται βία, αλλά σεβασμός».
Οι συγγενείς του υπογραμμίζουν, επίσης, ότι ο Εσπόζιτο παρενέβη στις συμπλοκές που είχαν δημιουργηθεί για να προστατέψει οικογένειες φιλάθλων της Νάπολη, οι οποίες επέβαιναν σε πούλμαν που είχε γίνει στόχος των χούλιγκαν.
Ιταλοί σχολιαστές αναφέρουν, πάντως, ότι ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ξέσπασμα νέας έντασης, ως συνέπεια του θανάτου του τριαντάχρονου ναπολιτάνου.
Αναμένεται, τέλος, η έγκριση αυστηρότερων μέτρων κατά της βίας στα στάδια, τα οποία έχει δεσμευθεί να υιοθετήσει ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με πιθανό «δια βίου αποκλεισμό» των οπαδών οι οποίοι ευθύνονται για πράξεις χουλιγκανισμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα