Οι ελληνικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης

Με βάση την τελική κατάταξη της Α1 Ανδρών η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον πρωταθλητή Ελλάδας Διομήδη Άργους ως πρώτη ομάδα στο EHF Cup καθώς και από την ΑΕΚ ως δεύτερη ομάδα. Ο ΑΣΕ Δούκα και ο Ποσειδώνας Λουτρακίου θα αγωνιστούν στο Challenge Cup ως πρώτη και δεύτερη ομάδα αντίστοιχα.

Στις Γυναίκες η πρωταθλήτρια ΟΦ Νέας Ιωνίας επέλεξε να αγωνιστεί στο EHF Cup ως πρώτη ομάδα. Στο ίδιο κύπελλο θα αγωνιστεί και η Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας ως δεύτερη ομάδα, ενώ στο Challenge Cup θα συμμετάσχουν ο Αμύντας Αμυνταίου ως πρώτη ομάδα και ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών ως δεύτερη ομάδα.

Μετά από ενημέρωση του σωματείου ΠΑΟΚ ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο Κύπελλο Κυπελλούχων, η ΕΗF παραχώρησε στην ΟΧΕ μια ακόμα θέση στο Challenge Cup στο οποίο θα συμμετάσχει η ομάδα της Ορμής Λουξ ως πρώτη επιλαχούσα (6η θέση στην Α1 Γυναικών).

Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές όλων των ομάδων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα θα οριστικοποιηθούν μετά την οριστική υποβολή δήλωσης συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) στις 7 Ιουλίου και κατόπιν εγκρίσεως της.

Σχετικά άρθρα