Δεν είναι στα…πόδια τους!

Τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο παίκτης στον οποίον στηρίζονται οι ομάδες του στις δύσκολες στιγμές.

 

Με αυτόν οδηγό ήρθε στη Βραζιλία η Πορτογαλία με τη φιλοδοξία να προκριθεί τουλάχιστον στο δεύτερο γύρο, όμως ο ενθουσιασμός κράτησε ελάχιστα. Βαριά ήττα με 4-0 στην πρεμιέρα από τη Γερμανία, μετά ισοπαλία 2-2 με τις ΗΠΑ την έριξαν στην τελευταία θέση και με αρνητική διαφορά τερμάτων τεσσάρων γκολ.

 

Απόψε παίζει ένα παιχνίδι στα τυφλά με την Γκάνα στην Μπραζίλια. Γνωρίζει καλά πως δεν έχει καμία τύχη πρόκρισης. Το ίδιο ισχύει και για τους Αφρικανούς, από τη στιγμή που η Γερμανία και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε καλύτερη θέση.

 

Πρόκειται για παιχνίδι στα τυφλά. Παίζουμε κι ότι βγει. Μαθηματικά ελπίδες πρόκρισης υπάρχουν αλλά για να υλοποιηθούν θα πρέπει ταυτόχρονα να γίνουν πολλά θαύματα. Πως? Τον καιρό αυτό δεν γίνεται ούτε ένα κι αυτοί ζητούν πολλά? Έχουν αποκλειστεί και το γνωρίζουν βαθύτατα.

 

Στην ιστορία των μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων δεν υπάρχει μόνον η αδικία της Γερμανίας και της Αυστρίας σε βάρος της Αλγερίας το 1982 (Παγκόσμιο κύπελλο), αλλά και αυτή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004 ανάμεσα στη Σουηδία και τη Δανία (ισοπαλία 2-2). Συνεπώς Πορτογαλία και Γκάνα φοβόνται τη συνομωσία Γερμανίας – ΗΠΑ  και περισσότερο η Γκάνα που είναι πιο κοντά στην πρόκριση από ότι η Πορτογαλία.

 

Οι Ίβηρες  ό,τι κι αν συμβεί θα πρέπει να τα βάλουν με τον κακό εαυτό τους, κυρίως αυτόν, της πρεμιέρας. Η ευρύτατη ήττα από τη Γερμανία δεν μπορεί να βελτιώσει καμία κατάσταση και κυρίως τη δικιά της.

 

Ο Πέπε είχε αποβληθεί τότε και μετά ξεκίνησε ο καταιγισμός της εστίας της. Σήμερα ο κεντρικός αμυντικός της Πορτογαλίας ενισχύει και πάλι την οπισθοφυλακή της.

 

Η Γκάνα που είχε φθάσει στα προημιτελικά του μουντιάλ της Νότιας Αφρικής θα στερηθεί των υπηρεσιών του μέσου Σούλει Μουντάρι και θα παραμείνει στο ίδιο επιθετικό στιλ, όπως με τη Γερμανία.

 

Ο καλύτερος τρόπος για να αμυνθείς είναι η επίθεση λένε οι Γκανέζοι κι έχουν δίκιο.

 

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο αυτή είναι η πρώτη αναμέτρηση τους και τυχαίνει να είναι επίσημη.

 

 ΓΗΠΕΔΟ: Εστάδιο Νασιονάλ, Μπραζίλια

 

 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ναγουάφ Σουκράλα (Μπαχρέιν)

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 19:00 – ΝΕΡΙΤ – ΝΕΡΙΤ HD

Σχετικά άρθρα