Shuku shuku ή αλλιώς τρουφάκια καρύδας!

<p><span><strong>Shuku shuku – Νιγηρία</strong></span></p>
<p><strong>Ή πιο απλά τρουφάκια καρύδας.</strong> All time classic νιγηριανή συνταγή, είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο, ειδικά το καλοκαίρι γιατί η εξωτική γεύση της καρύδας σου προσφέρει και την ψευδαίσθηση ότι είσαι διακοπές. </p>
<p><strong>Τι θα χρειαστούμε:</strong></p>
<p>1 φλιτζ. νιφάδες καρύδας(άγλυκες)<br />30 γρ. ζάχαρη άχνη<br />3 κρόκους αυγών<br />60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει</p>
<p><strong>Πώς το φτιάχνουμε:</strong></p>
<p><strong>Προθερμαίνουμε</strong> το φούρνο στους 180ο C.</p>
<p><strong>Σε ένα μέτριο μπολ, </strong>ανακατεύουμε την καρύδα, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.</p>
<p><strong>Πλάθουμε τη ζύμη</strong> σε μπαλάκια μεγέθους 2,5 εκ. και τα αλευρώνουμε.</p>
<p><strong>Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί,</strong> αφήνοντας 5 εκ. κενό από το ένα στο άλλο.</p>
<p><strong>Ψήνουμε για 20 λεπτά</strong> ή μέχρι να ροδίσου</p>
<p> </p>
<p>Αthensvoice.gr </p>

Σχετικά άρθρα