Shuku shuku ή αλλιώς τρουφάκια καρύδας!

26 Ιουνίου 2014

Shuku shuku - Νιγηρία

Ή πιο απλά τρουφάκια καρύδας. All time classic νιγηριανή συνταγή, είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο, ειδικά το καλοκαίρι γιατί η εξωτική γεύση της καρύδας σου προσφέρει και την ψευδαίσθηση ότι είσαι διακοπές. 

Τι θα χρειαστούμε:

1 φλιτζ. νιφάδες καρύδας(άγλυκες)
30 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κρόκους αυγών
60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

Πώς το φτιάχνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε την καρύδα, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους 2,5 εκ. και τα αλευρώνουμε.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, αφήνοντας 5 εκ. κενό από το ένα στο άλλο.

Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσου

 

Αthensvoice.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ