«Larissa Cup 2014» για τα 50 χρόνια της ΑΕΛ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας (ΑΕΛ), διεξάγεται το τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου «Larissa Cup 2014» από την Πέμπτη 26 Ιουνίου ως την Κυριακή 29 του ίδιου μήνα.
Υποστηρικτές του τουρνουά είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Νίκαιας, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Λάρισας, οι Εθελοντές Διασώστες Ναυαγοσώστες, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Λάρισας, ο Δήμος Λαρισαίων και το ΦΣ ΑΕΛ ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το pamesports.gr.
Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν 300 παιδιά από 11 ακαδημίες σε 6 κατηγορίες. ΑΕΛ, Φαλανιακός, Τύρναβος, Πανιώνιος, Τοξότης, Προμηθέας, Νίκαια, Ατρόμητοι και Τερψιθέα είναι οι ακαδημίες ενώ οι κατηγορίες είναι οι εξής: Παιδικό για παιδιά γεννημένα από το 1999-2000, Προπαιδικό (2001-2002), Junior (2003-2004) και Pro-junior (2005-2006).
Στο τουρνουά είχαν δηλώσει συμμετοχή και δύο ομάδες από το εξωτερικό. Η Λοκομοτίβ Πλόντβιβ από την Βουλγαρία και η Τιγιαμπασκίσπορ από την Τουρκία.
Σήμερα (26/06) δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας και το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τα μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Νίκος Λιντέρης και Δημήτρης Χολέβας, ο Λεωνίδας Γρηγοριάδης ως εκπρόσωπος της ΕΠΣΛ και ο Θανάσης Τσιτσιλής από τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών. Όπως τόνισαν όλοι το «Larissa Cup» πρέπει να διεξάγεται κάθε χρόνο και να γίνει θεσμός.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Είναι μία σημαντική γιορτή, επετειακή προσπάθεια αλλά ταυτόχρονα και μια παρακαταθήκη για μια συλλογική Θεσσαλική προσπάθεια αυτού του τουρνουά, το οποίο πιστεύω και προτείνουμε να μεταφέρεται κάθε χρόνο από πόλη σε πόλη της Θεσσαλίας και να συμμετέχουν και όλες οι Θεσσαλικές ομάδες ταυτόχρονα, αλλά και ομάδες από το εξωτερικό. Επίσης, ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια και τα ομαδικά αθλήματα δίνουν τη δυνατότητα να γαλουχηθούν άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να συνεργαστούν, να παλέψουν, να έχουν στόχους, πρόγραμμα και να κερδίζουν. Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δημιουργήσουμε τέτοιους ανθρώπους του μέλλοντος, οι οποίοι είναι και προστιθέμενη αξία για την κοινωνία μας και την Θεσσαλία μας»
Ο Νίκος Λιντέρης, μέλος του Δ.Σ. ΑΕΛ δήλωσε: «Ο προγραμματισμός μας είναι να γίνει μία διοργάνωση, η οποία θα διεξάγεται κάθε χρόνο, θα γίνει δηλαδή θεσμός και στόχος μας είναι αυτή η εκδήλωση να προσελκύει ακόμα περισσότερες ομάδες και τελικώς να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας. Επίσης να αναφέρω ότι μόνο φέτος θα έρθουν γύρω στους 100 φιλοξενούμενους και σκεφτείτε κάθε χρόνο να προσελκύουμε ακόμα περισσότερες ομάδες, πόσα οφέλη θα υπάρχουν στην πόλη διεξαγωγής των αγώνων».
Το Πρόγραμμα:Πέμπτη 26/6 πρωί – ΑφίξειςΠέμπτη 26/6 απόγευμα – Αγώνες ομίλωνΠαρασκευή 27/6 & Σαββάτο 28/6 – ΑγώνεςΚυριακή 29/6 – ΤελικοίΟι τελικοί θα γίνουν στο ιστορικό στάδιο ΑΛΚΑΖΑΡ.
Ηλικιακές κατηγορίες:U-15 (1999-2000)U-13 (2001-2002)U-11 (2003-2004)U-9 (2005-2006)
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα εξής γήπεδα: Φαλάνης, Νίκαιας, «Μητσιμπόνας», Αλκαζάρ, «Βουτυρίτσας», Ίκαρος 1 και 2, Ολύμπικ 1 και 2 και Larissa Sports Center.

Σχετικά άρθρα