Δεν της αρκεί μόνο η νίκη

Όνειρο απατηλό φαντάζει για τη Νότιο Κορέα η πρόκριση της στο δεύτερο γύρο του μουντιάλ .

 

Η ομάδα που γοήτευσε με το πληθωρικό παιχνίδι της 12 χρόνια πριν στο σπίτι της απέχει παρασάγγας από τον καλό εαυτό της.

 

Ακόμη και με νίκη απόψε επί του Βελγίου στο Σάο Πάουλο δε είναι σίγουρο πως εξασφαλίζει την πρόκριση αφού παίζει ρόλο και η διαφορά των τερμάτων.

 

Ήδη είναι στην τελευταία θέση με -2 τέρματα. Αν νικήσει φθάνει τους τέσσερις βαθμούς, αλλά εκεί μπορεί να ανέβει η Αλγερία (+1 τέρμα) με ισοπαλία ή η Ρωσία (-1 τέρμα) με νίκη. Οπότε θα πρέπει να κυνηγήσει το τρίποντο με πολλά γκολ, απέναντι στο Βέλγιο, που ναι μεν έχει προκριθεί αλλά θέλει την ισοπαλία για να τερματίσει πρώτο και να παίξει μετά με τις ΗΠΑ (πιθανότατα) κι όχι με τη Γερμανία, άσχετα αν ο προπονητής Μαρκ Βίλμοτς δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος.

 

Οι Ασιάτες υποχρέωσαν σε ισοπαλία 1-1 τη Ρωσία, αλλά μετά ηττήθηκαν με 4-2 από την Αλγερία, έμειναν στην τελευταία θέση και δημιούργησαν αρνητική διαφορά τερμάτων χειρότερη από αυτήν της Ρωσίας.

 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χονγκ Μιουνγκ-μπο, ο οποίος το 2002 ήταν αρχηγός της, δηλώνει πως σήμερα η κατάσταση θα αλλάξει υπέρ της ομάδας του.

 

Ο ομόλογός του, του Βελγίου Μαρκ Βίλμοτς θα προφυλάξει κάποια βασικά στελέχη όπως τον Βίτσελ και τον Άλντερβάιρελντ που έχουν από μία κίτρινη κάρτα και κινδυνεύουν, καθώς και τον αρχηγό Βενσάν Κομπανί, που δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον πρόσφατο τραυματισμό του.

 

«Δεν έχει σημασία αν παίξουμε με τη Γερμανία στη επόμενη φάση ή αργότερα. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Ενδιαφέρομαι πρωτίστως για τρεις νίκες και μετά έχουμε χρόνο για να μελετήσουμε το νέο αντίπαλο.»υποστήριξε ο Βίλμοτς.

 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

 

Σε τρία παιχνίδια έχουν παίξει, εκ των οποίων τα δύο για το μουντιάλ. Με τη γλώσσα των αριθμών το Βέλγιο έχει δύο νίκες, ενώ ένας αγώνας τελείωσε ισόπαλος. Στα τέρματα καλύτεροι οι «Κόκκινοι Διάβολοι» με 5-2.

 

Για το Παγκόσμιο κύπελλο

 

Βέλγιο – Νότιος Κορέα 2-0 (1990. Τελικά. Φάση ομίλων. Ιταλία. Βερόνα. Ντεχράισε 53΄, Ντε Βολφ 64΄). Οι δύο ομοσπονδιακοί τεχνικοί ήταν στην αποστολή. Ο Βίλμοτς έμεινε στον πάγκο, Ο Χονγκ Μιουνγκ-μπο ήταν βασικός. Η Νότιος Κορέα τερμάτισε τελευταία χωρίς νίκη. Το Βέλγιο πέρασε ως δεύτερο. Αποκλείστηκε στην επόμενη φάση από την Αγγλία με 1-0 στην παράταση (Πλατ 119΄).

 

Βέλγιο – Νότιος Κορέα 1-1 (1998. Τελικά. Γαλλία. Παρίσι. Φάση ομίλων. Νίλις 7΄- Γιόο Σανγκ-τσουλ 71΄). Οι δύο σημερινοί προπονητές αγωνίστηκαν όλο το παιχνίδι. Αμφότερες αποκλείστηκαν χωρίς νίκη. Το Βέλγιο δε με τρεις ισοπαλίες.

 

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα ντε Σάο Πάουλο, Σάο Πάουλο

 

Σχετικά άρθρα