Το χρονικό της επιστροφής και ο ρόλος του Γκάλη!

Η συμφωνία του Άρη με τον Νίκο Γκάλη δεν έγινε… εν μία νυκτί. Οι δύο πλευρές ήταν σε ανοιχτή γραμμή εδώ και πολύ καιρό και είναι αλήθεια ότι ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών είχε βρει κώδικα επικοινωνίας με τον Λευτέρη Αρβανίτη και τη διοίκηση του Άρη, κάτι που δεν κατέστη δυνατό να γίνει με τις προηγούμενες

Το φιλικό της 7ης Μαΐου του 2013 ήταν η «σπίθα» που απαιτούνταν. Σε μία βραδιά που άργησε πολλά πολλά χρόνια, ο «Νικ» συγκλονίστηκε και η σκέψη της επιστροφής άρχισε να «τριγυρνά» στο μυαλό του. Η υπόθεση βέβαια δεν ήταν απλή. Το τελευταίο που χρειαζόταν ο Γκάλης και φυσικά ο Άρης, ήταν να φθαρεί το όνομα της μεγαλύτερης μορφής στην ιστορία της ομάδας. Ένα όνομα που δεν κατάφεραν να φθείρουν ούτε αυτοί που τον έδιωξαν, ούτε εκείνοι που τον λοιδόρησαν.

Ο Γκάλης άρχισε να δίνει το «παρών» σε εκδηλώσεις με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με το παρελθόν. Τα γεύματα με την ομάδα, η παρουσία του στην μπουτίκ, τα μηνύματα που έστελνε στην ομάδα δεν ήταν σύνηθες φαινόμενο στο παρελθόν. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Ακόμα και το τελευταίο διάστημα όπου δεν είχε «ακουστεί» το όνομά του, δε σταμάτησε να είναι σε επαφή με τη διοίκηση.

Τελευταία οι επαφές εντάθηκαν και χθες (25/6) οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια, με το «δεξί χέρι» του Γκάλη, τον Χρήστο Σαμαρά, να παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Ο «Γκάνγκστερ» πείστηκε ότι είναι η ώρα για να «βγει μπροστά» και να βοηθήσει τον Άρη στην προσπάθεια που κάνει για να βγει από το αδιέξοδο.

Ο «τριπλός» ρόλος

Όποιος περίμενε ότι ο Γκάλης θα αναλάμβανε πόστο στη διοίκηση, ήταν μακριά από την πραγματικότητα. Όπως προαναφέρθηκε, ο Άρης δε θέλει να φθείρει το θρύλο του, σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία. Ο Γκάλης δε θα ασκεί διοίκηση στους «κίτρινους». Ο ρόλος του είναι σαφής, έχει ξεκαθαριστεί και έχει τριπλή όψη: Πρώτον και βασικότερο, θα είναι ο μπροστάρης για να συσπειρωθούν άπαντες γύρω από την ομάδα μπάσκετ. Σε μία άσχημη συγκυρία για το σύλλογο, με την ποδοσφαιρική ομάδα να βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, ο μπασκετικός Άρης έχει την ευκαιρία να (ξανα)μαζέψει τον κόσμο στο πλευρό του. Δεύτερον, θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στα θέματα που αφορούν την ομάδα. Και τρίτον, η αίγλη του θα βοηθήσει τον Άρη και σε οικονομικό επίπεδο.

Η παρουσία του Γκάλη αλλάζει όλα τα δεδομένα στον Άρη. Αρχικά, είναι το «κλικ» που απαιτείται για να βοηθήσουν την ομάδα όσοι δίσταζαν ως τώρα. Δεύτερον και φυσικά πάντα σε συνάρτηση με το «καυτό» οικονομικό θέμα. Πλέον οι «κίτρινοι» θα συζητούν με άλλα δεδομένα για ό,τι αφορά στην ομάδα και κυρίως για τις χορηγίες. Ήδη σε επαφές που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες και πριν καν οριστικοποιηθεί η επιστροφή του «Νικ», εταιρίες είδαν με άλλο μάτι τη συνεργασία τους (ή την ανανέωση της συνεργασίας τους) με τον Άρη. Τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα.

Επίσης, η επιστροφή του Γκάλη ανοίγει το δρόμο για την εύρεση επενδυτή. Οι συζητήσεις που έχουν ήδη γίνει, μπορούν να συνεχιστούν (ή να ξαναχίσουν…) με νέα δεδομένα, υπέρ του Άρη…

Ο ξεσηκωμός και τα διαρκείας

Η επίδραση που είχε στον απλό κόσμο η είδηση της επιστροφής του Γκάλη στον Άρη, ίσως είναι περιττό να αναφερθεί. Τα socialmedia και τα φόρουμ… πήραν φωτιά από την ώρα που ανακοινώθηκε η μεγάλη επιστροφή και το επόμενο βήμα είναι δεδομένο: Τα εισιτήρια διαρκείας. Ο κόσμος καλεί τη διοίκηση να τα βγάλει άμεσα, κάτι που είναι στα πλάνα της τελευταίας, η οποία εύλογα περίμενε ένα μεγάλο νέο, τόσο για τα διαρκείας, όσο και για τη συνέντευξη Τύπου η οποία είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: basketplus.gr

Σχετικά άρθρα